Home / Business / Administratorii de pieţe vor “undă verde” pentru bani europeni

Administratorii de pieţe vor “undă verde” pentru bani europeni

Distribuie

Hotelul “Grand” din Târgu-Mureş a găzduit joi, 12 aprilie, Adunarea Generală a Asociaţiei Administratorilor de Pieţe din România (AAPR), structură care are ca obiective principale reprezentarea şi apărarea intereselor comune ale membrilor, respective formularea de propuneri pentru îmbunătăţirea legislaţiei în domeniu, precum şi desfăşurarea unor activităţi de lobby în vederea protejării pieţelor publice ca şi component importantă a domeniului public de interes local. La lucrările Adunării Generale a AAPR a participat şi Valer Ujică, administrator al SC Administrator Imobile şi Pieţe SRL Târgu-Mureş, care ne-a furnizat câteva detalii despre ofurile administratorilor de pieţe din România.

Reporter: Sub ce auspicii v-aţi întâlnit la Târgu-Mureş cu alţi administratori de pieţe din România?

Valer Ujică: Asociaţia s-a înfiinţat în anul 2013 şi are ca scop principal găsirea unor soluţii comune pentru uniformizarea activităţilor în pieţele agro-alimentare. Participanţii la eveniment sunt administratori de pieţe din municipii reşedinţă de judeţ organizate o parte în societăţi comerciale şi o parte sub formă de structuri în cadrul primăriilor municipale.

Rep.: Concret, care este cel mai important subiect de pe ordinea de zi a adunării?

V.U.: Principalul punct de pe ordinea de zi este discutarea unui proiect de lege a pieţelor, întrucât legislaţia actuală, care reglementează activitatea pieţelor, este puţin depăşită. Vis a vis de legislaţia actuală, oful nostru cel mai mare e că aceste societăţi sunt înregistrate la Registrul Comerţului, au cod CAEN şi suntem asimilaţi ca societăţi imobiliare. Ca atare, suntem vitregiţi de a putea accesa fonduri europene.

Rep.: În ceea ce vă priveşte pe dumneavoastră, ne puteţi spune ce v-aţi planificat pentru acest an pentru pieţele din municipiul Târgu-Mureş?

V.U.: În privinţa miodernizării unor pieţe din municipiul Târgu-Mureş, ca principale repere ar fi extinderea platformei acoperite din piaţa situată în Bulevardul 1848 (din cartierul “Dâmbu” – n.a.) şi renovarea unor clădiri ale societăţii care se află într-o uşoară degradare, ca urmare a vechimii lor. De asemenea, ne-am propus renovarea-asfaltarea platformelor pieţelor, în limita posibilităţilor financiare ale societăţii.

A consemnat Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

PROPUNERE. Consiliu Comunitar Consultativ în Ungheni

Distribuie Primarul orașului Ungheni, Victor Prodan, a inițiat, în data de 26 martie, un proiect …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.