„Bucurie și fericire”, selecționat în cadrul festivalurilor de teatru din Timișoara și Arad Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 381 Vizualizări

„Bucurie și fericire”, selecționat în cadrul festivalurilor de teatru din Timișoara și Arad

Spectacolul „Bucurie și fericire” („Öröm és boldogság”) de Székely Csaba, în regia lui Andi Gherghe, a fost selecționat în cadrul a două festivaluri internaționale de teatru care se vor desfășura în luna mai. Festivalul European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești (FEST-FDR) 2018 este organizat de Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara în perioada 5-13 mai, iar Festivalul Internațional de Teatru Nou (FITN) Arad, organizat de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, va avea loc între 17 și 20 mai. Datele reprezentațiilor din Arad și Timișoara urmează să fie stabilite.

Spectacolul se va juca în Târgu-Mureș joi, 19 aprilie, de la ora 19.00, în Bastionul Măcelarilor din Cetatea Medievală. Rezervări se pot face accesând link-ul: http://reservr.net/u/Teatru-3G/event/XFkQKIMfke35ehEm/.

„Bucurie și fericire” prezintă niște oameni obișnuiți – femei și bărbați, orășeni și săteni, gay și heterosexuali. Niște destine paralele care se întâlnesc și se despart. Având câteva certuri nesemnificative, probleme false, frecușuri, isterii minore. Nimic important. Sunt oameni fericiți. Spectacolul tratează un subiect sensibil: situația comunității gay din Transilvania. Dar de fapt, acesta nu este deloc un subiect sensibil, deoarece societatea acceptă homosexualii. Trebuie doar să nu se arate și să tacă. Și să pretindă că nu sunt ceea ce sunt. Și atunci toată lumea este fericită.

Székely Csaba și Andy Gherghe, de 2 ori la FEST-FDR 2018

FEST-FDR 2018, cel mai important festival dedicat dramaturgiei și teatrului românesc în context european se află, anul acesta, sub semnul schimbării: Involuție – Revoluție – Evoluție. Spectacolul „Bucurie și fericire”, produs de Teatru 3G, a fost selecționat în cadrul secțiunii FDR, alături de alte 10 spectacole cu texte semnate de autori contemporani din România.

Două dintre spectacolele selecționate îl au ca autor pe Székely Csaba și tot două sunt regizate de Andi Gherghe. Celălalt spectacol cu un text semnat de Székely Csaba din cadrul FEST-FDR 2018 este „10”, regia Alexandru Nica (Teatrul Național „Radu Stanca”, Sibiu). În timp ce textul celuilalt spectacol selectat pentru festivalul timișorean regizat de Andi Gherghe, „Poveste din Transilvania”, este scris de George Ștefan, fiind montat la Centrul Multimedia Studio Act din Oradea.

Revenire la FITN Arad

Dacă anul trecut la Festivalul Internațional de Teatru Nou Arad, Andi Gherghe a participat în calitate de actor în spectacolul „;P – Patru piesuțe politice despre dușmani” de Székely Csaba, regia Sebestyén Aba, Teatrul Național Târgu-Mureș, anul acesta se întoarce în calitate de regizor cu „Bucurie și fericire” – spectacol născut ca o continuare firească a colaborării foarte bune cu Székely Csaba după succesul spectacolului „MaRo”.

Öröm és boldogság/Bucurie și fericire
Text: Székely Csaba
Distribuția:
ZITA – Fodor Piroska
ÁDÁM – Benedek Botond
BÉLA – Orbán Levente
DÉNES – Kovács Károly
ELEK – Nagy István
JUDIT – Badics Petra
TEKLA – Szász Réka
Asistent regie:
Simon K. Attila
Regia:
Ándi Gherghe

Spectacol produs de Teatru 3G, în cadrul proiectului: Terapie socială prin teatru contemporan. Cofinanțat de: AFCN – Administrația Fondului Cultural Național și Municipiul Tîrgu Mureș.
Parteneri: Reea și Teatru 74.

(A.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE