Share

Home / Agricultura / MADR a încheiat procedura de recunoaștere a fabricilor de zahăr
fabrica de zahăr Bod

MADR a încheiat procedura de recunoaștere a fabricilor de zahăr

Conform unui comunicat de presă emis astazi, fabricile de zahăr care au depus cererea și documentația necesară au fost verificate de comisia constituită potrivit procedurii de recunoaștere, având ca bază legală Ordinul nr. 10/2018 pentru aprobarea procedurii de recunoaștere a operatorilor economici care desfășoară activități privind fabricarea zahărului din sfeclă de zahăr și/sau din rafinarea zahărului brut din trestie.

Comisia de verificare a fabricilor a fost formată din reprezentanți ai MADR, ASAS, Patronatul zahărului din România, Federația cultivatorilor de zahăr din România și Direcția Agricolă Județeană  pe raza căruia s-a aflat fabrica de zahăr.

Astfel, au fost recunoscute ca operatori economici care desfășoară activități de fabricarea zahărului  următoarele fabrici:

  1. Antrepriza Zahăr Bod SRL – procesează zahăr din sfeclă de zahăr și zahăr brut din trestie;
  2. Tereos România SA – procesează zahăr din sfeclă de zahăr și zahăr brut din trestie;
  3. Agrana România SA, cu două sucursale:

Sucursala Roman – procesează zahăr din sfeclă de zahăr și zahăr brut din trestie,

Sucursala Buzău – procesează zahăr brut din trestie;

  1. Lemarco Cristal SRL- procesează zahăr brut din trestie de zahăr.

Totodată, menționăm că, potrivit legislației în vigoare, producătorii de sfeclă de zahăr pot beneficia de ajutor național tranzitoriu și sprijin voluntar cuplat, dacă fac dovada încheierii unui contract cu o fabrică de zahăr recunoscută de MADR.

MADR

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

ASOCIAŢIA GAL PODIŞUL TÂRNAVELOR Anunţă lansarea sesiunii de cereri de proiecte pentru Măsura M7/6B „Investiţii în realizarea serviciilor şi infrastructurii educaţionale, sociale şi medicale”

Share

Share
Share