Home / Administratie / Primăria Târgu-Mureş, „undă verde” pentru proiecte de 31,5 milioane euro

Primăria Târgu-Mureş, „undă verde” pentru proiecte de 31,5 milioane euro

Distribuie

Primăria municipiului Târgu-Mureş, prin Serviciul Proiecte cu Finanţare Internaţională, a obţinut aprobarea din partea Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Regional în vederea absorbţiei de fonduri europene pentru 11 proiecte care au o valoare totală de 31,5 milioane euro.

De la mobilitate urbană şi zone verzi, la învăţământ

Potrivit informaţiilor furnizate joi, 12 aprilie, de Cosmin Blaga, purtător de cuvânt al Primăriei municipiului Târgu-Mureş, nu mai puţin de patru proiecte se referă la mobilitatea urbană: „Modernizarea transportului public de călători al Municipiului Târgu-Mureş”, „Achiziţionarea de autobuze ecologice care să deservească transportul public de călători al Municipiului Târgu-Mureş”, „Sistem de management al traficului” şi „Realizare de piste de biciclete în lungul canalului Pocloş”.

În portofoliul de proiecte al autorităţilor locale din Târgu-Mureş se află şi două proiecte care vizează protejarea zonelor verzi („Reconversia funcţională şi/sau reutilizarea unor terenuri şi suprafeţe abandonate şi neutilizate din interiorul municipiului Târgu-Mureş” şi „Crearea şi reabilitarea infrastructurii de agrement la nivelul cartierelor: locuri de odihnă, locuri de joacă, terenuri de sport”), precum şi două proiecte din domeniul social („Reamenajarea spaţiilor urbane cu centru multifuncţional în zonele de locuit marginalizate, în vederea creării de facilităţi destinate utilizării publice în zone marginalizate din Municipiul Târgu-Mureş” şi „Reabilitare/Modernizare/Construcţie clădiri destinate utilizării publice pentru activităţile de servicii sociale”).

În ceea ce priveşte Învăţământul, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Târgu-Mureş a dezvăluit că două proiecte vizează îmbunătăţirea reţelei de creşe („Extindere şi modernizare clădire pentru amenajare creşă, strada Apaductului nr. 54-56” şi „Amenajarea grădiniţă şi creşă în Cartierul Belvedere”), iar un proiect are ca scop modernizarea unei unităţi de învăţământ („Şcoala de Arte şi Meserii – modernizare şi reabilitare integrală ateliere – Liceul Tehnologic „Gheorghe Şincai”).

Alex TOTH
 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

PROPUNERE. Consiliu Comunitar Consultativ în Ungheni

Distribuie Primarul orașului Ungheni, Victor Prodan, a inițiat, în data de 26 martie, un proiect …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.