Home / Sport / Sâmbătă, Memorialul „Anton Pongratz” la spadă

Sâmbătă, Memorialul „Anton Pongratz” la spadă

Distribuie

Sala mare de sport a Clubului Sportiv Universitar din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș va găzdui sâmbătă, 14 aprilie Memorialul „Anton Pongratz” la spadă seniori masculin. Întrecerile organizate la inițiativa soției marelui sportiv mureșean Maria Pongrácz, prin Asociția Dr. Pongrácz Antal, cu sprijinul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş se anunță la această ediție una dintre cele mai puternice de la inițierea competiției. Memorialul a avut prima ediție în anul 2009, la un an după ce fostul campion ne-a părăsit. Sala din cadrul UMF poartă dealtfel numele „Pongrácz Antal”, unul dintre cei mai buni spadasini pe care i-a avut România. El a fost campion mondial de tineret în anul 1967, a participat la trei ediții a Jocurilor Olimpice, unde a obţinut două locuri IV şi o dată a încheiat pe poziţia a VI-a. A câştigat Cupa Campionilor Europeni cu echipa Steaua şi are în palmares nenumărate titluri de campion naţional şi cupe ale României. Fost medic stomatolog şi reputat profesor de medicină, Pongrácz Antal a decedat în 2008, anul în care ar fi împlinit 60 de ani. „Am inițiat această întrecere pentru a păstra memoria unui mare spadasin mureșean, pentru a sprijini această disciplină, de a atrage tinerii spre scrimă. Este o sarcină de suflet pentru noi”, a declarat soția fostului campion.

 

Elita spadasinilor, prezentă la Memorial

La ediția din acest an au fost invitați cei mai buni 28 scrimeri la nivel național. Vor mai fi prezenți sportivi din Ungaria și câțiva juniori, astfel că numărul acestora va ajunge la peste 40 de spadasini. Aceștia vin din București, Craiova, Constanța, Brașov, Satu Mare, șase sau șapte din Târgu Mureș, dar și din Ungaria, de la Debrecen și vor intra pe planșe începând cu ora 9.00. Vor fi alcătuite grupe preliminare, după care, în funcție de locul ocupat în grupă, competiția va continua pe tabloul eliminatoriu, fără ca vreun sportiv să fie eliminat după faza grupelor. „Întrecerea din acest an se anunță una de anvergură, cu prezența spadasinilor de elită ai țării. Au vrut să participe chiar și foști coechipieri ai soțului din acei ani, dar a trebuit să le spun că nu avem și întreceri pentru veterani”, a specificat Maria Pongrácz. Întrecerea se dorea a fi totodată și un bilateral România-Ungaria, dar proiectul a rămas la nivelul federațiilor și a fost amânat.

Organizatorii vor oferi sportivilor clasați pe primele poziții premii consistente în bani. Locul 1 va încasa 1.500 lei, locul 2 va primi 1.000 lei, iar sportivii clasați pe locul 3 vor fi recompensați cu 500 de lei. De asemenea, cei care vor ocupa locurile 5-8 vor primi fiecare câte 100 de lei.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

ACS Kinder: Grupa U8 a câștigat Cupa Municipiului Reghin

Distribuie După succesele grupelor U11, U9 și U6 din cadrul ACS Kinder a sosit momentul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.