Share

Home / Sanatate / Curs de prim ajutor, la Casa de Cultură a Studenţilor

Curs de prim ajutor, la Casa de Cultură a Studenţilor

Casa de Cultură a Studenților Târgu-Mureș, împreună cu voluntari ai Unităţii de Primiri Urgenţe SMURD Târgu Mureș și ai Organizației Studențeşti de Medicină de Urgență (OSMU) organizează sâmbătă, 21 aprilie, de la ora 11.00, a IV-a ediţie a proiectului „Fii informat! Salvează vieți !”, acțiune care va avea loc la sediul Casei de Cultură a Studenților de pe strada Nicolae Grigorescu nr. 19.

Măsuri esenţiale pentru salvarea unei vieţi

Cursul este gratuit şi se adresează tuturor celor care doresc să salveze o viaţă, iar proiectul beneficiază de sprijinul Unității de Primiri Urgențe – SMURD Târgu-Mureș și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș.

“Urmând exemplul lui Hipocrate, vrem să vă însușim măsurile de prim ajutor esențiale pentru salvarea unei vieți. Ce veți învăța? Când se impun manevrele de resuscitare cardio-pulmonară, cum se recunoaște un stop cardio-respirator, ce trebuie să faci pentru a aplica în mod corect manevrele de resuscitare, când trebuie să suni la 112 pentru a cere ajutor și ce informații oferi, manevra de dezobstrucție a căilor aeriene când se recomandă poziția laterală de siguranță. Toate manevrele se vor învăța teoretic și se vor pune în practică cu ajutorul manechinelor”, au transmis organizatorii, prin intermediul unui comunicat de presă.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute la numărul de telefon 0265-216.066, iar înscrieri se fac la adresa de e-mail ccs.targumures@mts.ro – cu menţiunea „Fii informat! Salvează vieţi!”, pe pagina web www.ccsmures.ro sau pe paginile de Facebook ale Casei de Cultură a Studenţilor şi OSMU, persoană de contact Andrei Modiga, președinte OSMU Mureș, telefon 0766-464.022.

Alex TOTH

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Start la sezonul de schi în Topliţa!

Proprietarul pârtiilor de schi din Topliţa, Nicolae Baciu, a declarat, pentru Agerpres, că sezonul s-a …

Share
Share