Share

Home / Business / Material lemnos confiscat la Ibăneşti

Material lemnos confiscat la Ibăneşti

Poliţişti mureşeni din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu ingineri din cadrul Gărzii Forestiere Brașov au desfăşurat, în perioada 12-16 aprilie, o acțiune pe linie silvică și au efectuat verificări cu privire la o cantitate de material lemnos despre care existau indicii că este deținută fără proveniență legală.

Potrivit informaţiilor furnizate de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, în urma activităților desfășurate, poliţiştii au identificat 116,29 metri cubi de lemn pentru foc, din specia molid, în rampa primară a unui parchet de exploatare de pe raza localităţii Ibăneşti, unde o societate comercială, al cărei obiect de activitate îl constituie comercializarea, prelucrarea şi exploatarea materialului lemnos, a efectuat lucrări de exploatare ce prevedeau un volum total de 1.831 metri cubi.

„Totodată, în urma verificării documentelor, poliţiştii au stabilit că din totalul volumului ce putea fi exploatat, până la data de 12 aprilie 2018, societatea comercială în cauză exploatase 1.816 metri cubi de material lemnos, iar pentru diferenţa de 101,29 metri cubi nu a putut prezenta documente legale de provenienţă. Prin urmare, societatea comercială a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 3.000 de lei, iar materialul lemnos identificat, în valoare de 20.259 de lei, a fost confiscat şi a fost predat în custodia Ocolului Silvic Fâncel”, au transmis reprezentanţii Biroului de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sistare alimentare gaze naturale în localitatea Sântu, judeţul Mureş

Delgaz Grid a fost nevoita sa sisteze alimentarea cu gaze naturale pentru consumatorii din localitatea Santu, in …

Share
Share