Home / Invatamant / Rezultate meritorii pentru tinerii francofoni mureșeni

Rezultate meritorii pentru tinerii francofoni mureșeni

Distribuie

Patru elevi au reprezentat județul Mureș în perioada 2-6 aprilie la Faza Națională a Olimpiadei de Limbi Romanice – Limba Franceză,  găzduită de municipiul Buzău, însoțiți de Ligia Gabriela Abos, profesor de limba franceză în cadrul Liceului Tehnologic „Lucian Blaga” din Reghin.

„O întâmplare fericită mi-a dat şansa de a însoţi lotul mureşean de adolescenţi frumosi, talentaţi şi entuziaşti în a desluşi tainele limbii lui Molière”. Lotul Olimpic al județului Mureş a fost format din patru elevi, pasionaţi de una dintre cele mai muzicale şi poetice limbi romanice, limba franceză, cu dorinţa de a performa. Spre bucuria noastră, toţi s-au întors cu premii şi menţiuni”, a precizat Ligia Gabriela Aboș, profesor de limba franceză.

Un loc 1 și 3 mențiuni

La Categoria Regim normal, Premiul I  i-a revenit lui Cristian C. Moldovan, clasa XI-a, Colegiul Național ,,Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureş, prof. pregătitor, Adela Popa care a obținut un punctaj de  98,25. De asemenea,la proba orală, pentru al doilea an consecutiv, Cristian Moldovan a obținut punctajul maxim de 100 de puncte.

Elevele din județul Mureș au fost premiate cu menţiuni speciale din partea Inspectoratului Școlar Judeţean Buzău  după cum urmează :

Carmen Teodora T. Hulpe,clasa VII-a ,Liceul Teoretic ,,Samuil Micu”, Luduş, prof. pregătitor Ancuţa Nistor, Viviana F. Moldovan, clasa IX-a, Liceul Tehnologic ,,Lucian Blaga” Reghin, prof. pregătitor Ligia-Gabriela  Abos și Georgiana G. Florea, clasa X-a, Colegiul Național ,,Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mures,  prof. pregătitor Ana-Maria  Bârsan.

Lotul care a reprezentat județul Mureș la Olimbipada de Limba Feanceză mulțumește pe această cale prof. dr. Adriana- Loredana Dan, Inspector scolar Limbi Moderne Mureș pentru sprijinul acordat în vederea bunei organizări și deplasări la  Etapa Naționala a Olimpiadei de Limbi Romanice de la Buzău.

Competiția  elitelor

”Emoție, muncă și pasiune. Pe aceste trei coordonate se desfășoară Olimpiada Națională de Limba Franceză. Anul acesta, la Buzău, am avut parte nu numai de o organizare excelentă, dar și de un întreg eveniment cultural având ca punct de plecare limba franceză. Să îmi reprezint județul la o olimpiadă națională este mereu o mândrie, însă acest sentiment este întrecut de cel al victoriei și al muncii bine făcute. Competiția este una a elitelor, a celor mai buni francofoni din România. În acest context, nu pot decât să mă bucur de rezultatul pe care l-am realizat și de nota 10, pentru al doilea an la rând, la proba orală. Țin să mulțumesc mamei mele pentru suportul necondiționat și profesorilor care m-au pregătit. Sper să mă întorc cu aceleași rezultate de la Olimpiada Internațională care va avea loc în Macedonia, în luna septembrie” – Moldovan C. Cristian, Colegiul Național ,,Alexandru Papiu Ilarian”

„Un ideal atins”

”Calificarea la Olimpiada Națională de Limba Franceză a reprezentat cu adevărat un ideal atins. Dincolo de competiția propriu-zisă, experiența trăită, faptul că am avut ocazia să cunosc oameni noi cu care să împărtășesc aceeași pasiune, au făcut din participarea la acest concurs încă o treaptă urcată pe scara dezvoltării mele de-alungul celor patru ani de liceu. De asemenea, am văzut în această olimpiadă o ocazie de testare a capacităților de asimilare a unei limbi străine și de stimulare a spiritului competitiv. Cred cu tărie că simpla participare la o olimpiadă națională și satisfacția resimțită în urma culegerii roadelor muncii depuse sunt cele care contează cu adevărat, chiar mai mult decât rezultatul final. Îmi doresc să continui pe acest drum, să am ocazia de a mai participa la aceasta olimpiadă pentru a îmi lărgi orizonturile cunoașterii cât mai mult posibil”- Georgiana G. Florea, Colegiul Național ,,Alexandru Papiu Ilarian”

„A fost o experienţă unică”

„ Acum cateva zile s-a încheiat Olimpiada Nationala de Limba Franceză și déjà îmi este dor de atmosfera și de oamenii minunați de acolo. Împreună cu profesorul  însoţitor și colegii mei din lot, am avut parte de o primire călduroasa din partea organizatorilor și de condiții foarte bune de cazare la hotelul „Pietroasa”,aflat în centrul Buzăului, orașul care ne-a fost casă timp de 5 zile. Participând la activităţiile din program, am avut posibilitatea de a învăța lucruri noi despre limba franceza, de a lega prietenii cu copiii din diferite părti ale țării și de a descoperi frumuseţile judetului Buzău printre care Vulcanii noroiosi, Școala Militara din Boboc sau Muzeul Județean Buzău. Cel mai mult mi-au plăcut serile culturale: filmul „Bacalaureat”, piesa de teatru și concertul susţinut de Keo, ambasador al francofoniei. A fost o experienţă unică, de neuitat, pe care mi-ar plăcea sa o retrăiesc!”- Moldovan Viviana, Liceul Tehnologic „Lucian Blaga” din Reghin.

Laude aduse Vivianei

„Viviana Moldovan este unul dintre elevii deosebiţi ai Liceului Tehnologic ”Lucian Blaga” din Reghin. Este ambițioasă, muncitoare și de o rarã modestie. Are rezultate excelente la toate materiile de studiu, iar faptul cã a obtinut un  rezultat deosebit  la Faza Naționalã a Olimpiadei de Limba Franceză este o încununare a eforturilor și muncii ei. Ca profesor îndrumător, îi multumesc pentru faptul cã a ales sã participe la Olimpiada de Limba Francezã” – Ligia Abos, profesor de limba francezã.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.