Home / Cultură / Ziua Internațională a Romilor sărbătorită în comuna Sînpaul

Ziua Internațională a Romilor sărbătorită în comuna Sînpaul

Distribuie

Primaria și Consiliul Local Sînpaul au organizat duminica 15 aprilie mai multe manifestări culturale  cu ocazia sărbătoririi Zilei  Internaționale  a Romilor. Au pus umărul ca totul să fie organizat cum trebuie, primarul comunei Simon Istvan șeful Poliției Locale Sînpaul Tibi Coloman, iar ca totul să fie fără probleme reprezentanții Jandarmeriei, Poliției Române  și Poliției Locale Sînpaul.

Ziua a început de dimineață la baza sportivă a comunei Sînpaul unde tinerii romi s-au întrecut la un campionat de fotbal cu multe premii si surprize. După orele 16.30, în centrul comunei lângă Primarie, s-a deschis oficial sărbătoarea, prezentarea fiind făcută de îndrăgitul actor Rudy Moca, urmată de alocuțiunile primarului și altori invitați.

”Avem în această perioadă un proiect foarte important pentru comunictatea din Sînpaul, mai ales pentru locuitorii de etnie romă. Vom investi în zona socială mai multe milioane de euro, se va dezvolta învățământul, asitența socială, se vor crea locuri de muncă și noi afaceri. Dacă până acum am făcum foare multe proiecte de infrastructură, am asfaltat, construit și renovat, acum va trebui să lucrăm cu oameni, cu inimi și suflete, care este de 100 de ori mai greu.”, a declarat primarul Simon Istvan.

Au avut spectacole Trupa de foc din Sînpaul, sub coordonarea doamnei Puibert Ildiko urmată de Cântece și jocuri țigănești ca la ușa cortului cu formația Gruia Sandorica și Mimi de la Turda, Ovidiu Furnea și Ioșcuța de la Mureș. Seara s-a încheiat cu un frumos foc sacru de șatră și multă voie bună.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Pactul pentru Tineri ajunge la Târgu Mureș

Distribuie Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) organizează joi, 28 martie 2024, la Liceul Teoretic …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.