Home / Administratie / Au început lucrările de plombare a drumurilor județene din Mureș

Au început lucrările de plombare a drumurilor județene din Mureș

Distribuie

În cursul zilei de ieri Consiliul Județean Mureș a predat amplasamentul pentru realizarea lucrărilor de plombări în zona Gănești și Sîncrai, ca un prim pas, iar în zilele următoare vor demara lucrările și în celelalte zone ale județului.

Consiliul Județean Mureș a semnat anul trecut un acord cadru pe o perioadă de 2 ani pentru lucrările de întreținere și reparații, firma câștigătoare fiind SC Drumuri și Poduri Mureș SRL în toate cele 6 zone ale județului.

Începând de astăzi se fac plombări la DJ151B Ungheni – Căpâlna de Sus – lim. județului Sibiu, pe tronsonul Cerghizel – Cerghid – Bahnea – Cund, dar se lucrează și pe DJ 142 Târnăveni-intersecția DJ151B, pe porțiunea de drum dintre Gănești – Seuca – Mica – Abuș. Vor fi plombări și pe DJ142A Gănești-Băgaciu și DJ107 lim.județ Alba – Adămuș – intersecția DN15.

În zona Sîncrai lucrările de plombări vor începe la DJ151D Ungheni – Acățari – Tâmpa și la DJ 152A Tirgu-Mures – Band – Iernut. Decizia privind stabilirea ordini după care se execută lucrările de reparații este luată de către angajați Direcției Tehnice în funcție de starea drumurilor și traficul care se desfăşoară pe acestea.

În zona Gănești primul contract subsecvent are o valoare de 157 mii lei și termen de execuție 26 zile. Pentru zona Sîncrai valoarea primului contract subsecvent din acest an este de 167 mii lei, iar termenul de execuție 33 de zile.

Consiliul Județean Mureș a alocat în acest an 2,2 milioane lei din bugetul propriu pentru lucrările de întreținere a drumurilor județene. Din această sumă 1,5 milioane lei vor fi cheltuiți pe plombări.

Totodată, este în curs de pregătire documentaţia pentru achiziţionarea lucrărilor de realizare a covoarelor asfaltice în lungime de aproximativ 56 km. Pentru aceste lucrări sunt alocate 14 milioane lei.

Pe această cale rugăm conducătorii auto să fie înţelegători dacă circulă pe tronsoane de drumuri care se află în lucru.

(Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Mureş)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Încă o balastieră în județul Mureș

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.