Finanţări europene de 259 de milioane de lei, atrase în 15 luni de Consiliul Judeţean Mureş Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 300 Vizualizări

Finanţări europene de 259 de milioane de lei, atrase în 15 luni de Consiliul Judeţean Mureş

La nivelul Consiliului Judeţean Mureş, în perioada ianuarie 2017 – aprilie 2018 au fost semnate cinci contracte de finanţare din fonduri europene, în valoare totală de circa 258,9 milioane lei. Anunţul a fost făcut vineri, 20 aprilie, cu ocazia unei conferinţe de presă, de Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, şi Alexandru Cîmpeanu, vicepreşedinte al aceleiaşi instituţii.

Cinci proiecte, câştigătoare

Referindu-se la proiectul „Reabilitarea Muzeului de Științele Naturii”, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş a menţionat că acesta are valoarea totală de 11,3 milioane de lei. În prezent, contractul de proiectare și execuție este în derulare și a fost publicat în sistemul de licitații anunțul de intenție pentru achiziția de produse. De asemenea, s-a semnat contractul pentru dirigintele de șantier.

Un alt proiect derulat de Consiliul Judeţean Mureş este „Reabilitarea Palatului Culturii”, în valoare totală de 6,5 milioane de lei. Contractul de proiectare și execuție este în derulare, a fost depusă documentația necesară în vederea obținerii autorizației de construcție de la Primăria municipiului Târgu-Mureș, urmând ca după primirea acesteia să fie finalizat proiectul tehnic. Activitățile sunt în grafic. Estimăm că lucrările efective vor începe după jumătatea anului 2018, spre finalul anului.

Proiectul „Reabilitarea DJ 106 Agnita – Sighișoara” are o valoare totală de 118, 6 milioane lei şi prevede reabilitarea a 16 kilometri pe raza județului Mureș, lungimea totală a drumului reabilitat fiind de 36,8 kilometri. „În data de 10 mai 2018 se vor deschide la Sibiu ofertele depuse în vederea atribuirii contractelor pentru servicii de proiectare și pentru asistență tehnică. Activitățile sunt în grafic”, a precizat Péter Ferenc.

Cel mai important proiect din punct de vedere a finanţării obţinute este „Modernizarea drumurilor județene DJ151B și DJ 142 Ungheni – Mica – Târnăveni”. Acesta are o valoare totală de 140,7 milioane lei şi are ca obiectiv modernizarea a 24,09 kilometri de drumuri. „Documentația privind atribuirea contractului de achiziție a proiectului tehnic și execuție lucrări a fost transmisă astăzi la ANAP pentru avizare în vederea publicării pe SICAP”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Cel mai proaspăt proiect finanţat din portofoliul Consiliului Judeţean Mureş este „ISO 9001:2015 – Dovada Calității la Consiliul Județean Mureș”. Acesta are valoarea totală de 600.000 lei, iar în prezent sunt în derulare procedurile pentru achiziția serviciilor necesare implementării proiectului.

Un proiect, aproape de finanţare

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş a mai anunţat că recent, la data de 16 aprilie, cererea de finanţare pentru proiectul „Spune NU Corupţiei” a fost selectat în vederea finanţării de către autoritatea de management a Programului Operaţional Capacitate Administrativă

„În momentul semnării contractului vom veni şi cu detalii. Şi acest proiect a fost făcut de colegii noştri din cadrul Direcţiei de Dezvoltare. În cazul în care vom semna şi proiectul „Spune NU Corupţiei”, atunci vom ridica suma la 259 de milioane de lei, proiecte europene”, a punctat Péter Ferenc.

„Deşi sumele pe care le-am obţinut prin finanţare externă prin cele două proiecte, „ISO 9001:2015 – Dovada calităţii în activitatea Consiliului Judeţean Mureş” şi „Spune NU Corupţiei” nu sunt sume foarte mari, depăşim un milion de lei, pentru bugetul Consiliului Judeţean Mureş e o sumă importantă pentru că ea se raportează la un interval de timp de aproximativ un an de zile, 16 luni, şi acei bani nu suntem nevoiţi să îi identificăm în bugetul nostru”, a afirmat Alexandru Cîmpeanu.

Alex TOTH

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE