Plantare realizată de Cercetașii României Agricultura
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 414 Vizualizări

Plantare realizată de Cercetașii României

În data de 21 aprilie, de la ora 8:00, va avea loc în zona lizierei pădurii Remetea, în Cartierul Unirii din municipiul Târgu-Mureș o acțiune de plantare puiet forestier și de ecologizare realizată de Cercetașii României, Centrul Local Tîrgu Mureș, în parteneriat cu RNP RomSilva, Direcția Silvică Mureș.

La această acțiune care este subsumată proiectului național „Natura, cel mai bun Prof!”, participă aproximativ 40 de cercetași din Centrul Local Tîrgu Mureș, însoțiți de lideri și voluntari.

„Ne-am implicat în acest proiect pentru a îndruma cercetașii spre o acțiune ecologică în comunitatea tîrgumureșană, pentru a îi face să conștientizeze timpul îndelungat care este necesar unui arbore să se dezvolte. În funcție de rezultatele activității de mâine sperăm să continuăm să ne implicăm la lucrări periodice de întreținere (toamna: udat, primavara: plantat), precum și de igienizare, să putem răspunde Gata oricând la solicitările RNP Romsilva.” ne-a transmis Carmen Sîngeorzan, coordonator activitate din partea Organizației Naționale Cercetașii României, Centrul Local Tîrgu Mureș.

Activitatea care se va desfășura mâine are ca obiectiv implicarea activă a cercetașilor în comunitate, prin desfășurarea unor măsuri concrete de protejare a naturii. Alături de activitatea practică de plantare, copii și tinerii participanți vor beneficia și de o activitate educativă cu privire la protejarea mediului înconjurător, oferită de voluntarii adulți și specialiști de la instituția parteneră în cadrul acestui proiect – RNP Romsilva, prin Direcția Silvică Mureș.
Totodată, se are în vedere crearea unei legături simbolice între fiecare cercetaș și pomișorii plantați, menită să faciliteze operaționalizarea unor concepte specifice educației ecologice, astfel: tinerii vor fi încurajați să-și lege numele de fiecare pomișor, a cărui evoluție să o urmărească ulterior, prin vizite și acțiuni de ecologizare periodice. Este o metodă practică și frumoasă de a încuraja tinerii să perceapă natura în simbioză cu omul.

Organizaţia Națională „Cercetașii României” este membră cu drepturi depline a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout (www.scout.org) ce numără în prezent peste 40 de milioane membri activi în 224 de ţări şi teritorii, fiind cea mai mare mișcare de tineret din lume și cea mai veche din România. Cercetășia este un model educațional, de formare continuă, având ca scop dezvoltarea de indivizi responsabili și implicați în comunitățile din care fac parte. Vă puteți oricând alătura acestei organizații active.

Elena POLEARUȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE