Home / Editorial / Anchetarea morții lui Burebista și hunta militară

Anchetarea morții lui Burebista și hunta militară

Distribuie

Cât praf în ochi mai poate arunca în ochii opiniei publice Parchetul General în încercarea disperată de a deturna atenția de la curcubeul de informații, care mai de care mai palpitante, devoalate prin desecretizarea mârșavelor Protocoale ale SRI cu toată Justiția, protocoale secrete până mai ieri ce au ucis libertatea în România. SRI s-a înstăpânit peste toate instrumentele de forță ale țării și nu numai… Nicio legătură cu celebrele Protocoale ale sfinților Sionului sau cu disputa și controversa din jurul existenței acestora. Halucinant însă. În viziune lor, Nu au existat campioni ai repetenției aprofundate ca pensionarul Coldea sau intromisionați în mințile tuturor decidenților din justiţie cum se vroia generalul strateg ce ne ar fi vrut pe toți din presă într-o dumbravă minunată. Un loc minunat. Un loc cu verdeață… Nu am avut maior atoate privitor dintre coperțile lui Inteligence – revista cu 12-14 poze pe ediție cu fotogenicul Director. Nu înșir aici toate protocoalele SRI cu marii jucători ai Libertății! S-au jucat cu viața ți cu libertatea noastră. Habar n-aveau de cât de scumpă este Libertatea.

Acum, noi, prin judecători de marcă sper, după ce-i vom ști, va trebui să-i judecăm aplicându-le în primul rând lor celor ce le au călcat în picioare… Legea.

Însă…

De la tardiva și ultramediatizată condamnare cu executare a torționarului Vișinescu, sau de mergem mai în spate, spre epoca de detenție a lui Victor Athanasie Stănculescu, până la suprinzătoarea lovitură de imagine cu deschiderea cu surle și trâmbițe a dosarului Ion Iliescu – Petre Roman – Gelu Voican Voiculescu, toate încheiate cu cireașa de pe tortul Parchetului General prin deschiderea in rem a anchetării dosarului debarcării la 30 dec 1947 a Regelui Mihai I, observăm că nu suntem în romanele lui Gabriel Garcia Marques, deși senzația de ascundere a ceva prin graba de a începe altceva este clar ca lumina zilei bine coordonată de adevărate forțe malefice! Orbii Justiției. Orbii talanților. Orbii puterii de nestăpânit. Orbii orgoliului nemăsurat.

Cine să te creadă ca vrei să schimbi forma de guvernământ în România?! Că ce altceva caută procurorii? Nu cred că au citit Civitas Dei a sfântului Augustin și nici nu-i suspicionăm că ar fi în viață a patra zi ca Lazăr din scripturi după un mandat destul de șters, mai mult politic public decât cu rezultate dintre cele prevăzute concret în Coduri și în Constituție. Având în vedere bogata activitate pe linia brățărilor dacice, mai rămâne să ne așteptăm la ultima mega anchetă a Parchetului General de pe lângă Înalta Curte de Justiție și Casație… Anchetarea morții lui Burebista în 44 îHR în timp ce la Roma Brutus înfingea mișelește pumnalul în trupul marelui Iulius Cezar.

Cred că anchetarea dispariției lui Burebista va stabili definitiv care din cele trei variante este adevărată: la comanda romanilor, prin uneltirile capilor de triburi nemulțumite de puterea centralizatoare sau la ordinul Marelui Preot Deceneu?!

Ca să fie clar pentru tot poporul că nu are rost să aflăm ce capete trebuie să cadă efectiv robespierrian după ce hunta militară de sorginte sud americană, ca-n romanele marquesiene, s-a înstăpânit peste țară…!

Cine a creat hunta?

Cine erau membrii ei?

Cum acționau?

Ce vroiau sa facă din țară?

Cât peste 20 de ani trebuie să ne părăsească?

Nu ne interesează defel aşa ceva…?!!!

Important e însă dacă generalii lui Stalin au acționat corect punându-l pe Groza să-l debarce pe Rege sau cum a fost ucis Burebista!!!

 

Aurelian GRAMA

 

P.S. Spre aducere aminte:

Din Declarația Universală a Drepturilor Omului din 1948. Citat

Articolul 5
Nimeni nu va fi supus torturii, nici la pedepse sau tratamente crude, inumane sau degradante.
Articolul 6
Fiecare om are dreptul sa i se recunoasca pretutindeni personalitatea juridica.
Articolul 7
Toti oamenii sint egali in fata legii si au, fara nici o deosebire, dreptul la o egala protectie a legii. Toti oamenii au dreptul la o protectie egala impotriva oricarei discriminari care ar viola prezenta Declaratie si impotriva oricarei provocari la o asemenea discriminare.
Articolul 8
Orice persoana are dreptul la satisfactia efectiva din partea instantelor juridice nationale competente impotriva actelor care violeaza drepturile fundamentale ce-i sint recunoscute prin constitutie sau lege.
Articolul 9
Nimeni nu trebuie sa fie arestat, detinut sau exilat in mod arbitrar.
Articolul 10
Orice persoana are dreptul in deplina egalitate de a fi audiata in mod echitabil si public de catre un tribunal independent si impartial care va hotari fie asupra drepturilor si obligatiilor sale, fie asupra temeiniciei oricarei acuzari in materie penala indreptata impotriva sa.
Articolul 11
Orice persoana acuzata de comiterea unui act cu caracter penal are dreptul sa fie presupusa nevinovata pina cind vinovatia sa va fi stabilita in mod legal in cursul unui proces public in care i-au fost asigurate toate garantiile necesare apararii sale. Nimeni nu va fi condamnat pentru actiuni sau omisiuni care nui constituiau, in momentul cind au fost comise, un act cu caracter penal conform dreptului international sau national. De asemenea, nu se va aplica nici o pedeapsa mai grea decit aceea care era aplicabila in momentul cind a fost savirsit actul cu caracter penal.
Articolul 12
Nimeni nu va fi supus la imixtiuni arbitrare in viata sa personala, in familia sa, in domiciliul lui sau in corespondenta sa, nici la atingeri aduse onoarei si reputatiei sale. Orice persoana are dreptul la protectia legii impotriva unor asemenea imixtiuni sau atingeri.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Haide să plantezi copaci împreună cu Asociația Mureș Runners! „Noi trebuie să dăm tonul schimbării”

Distribuie „Comunitatea crește atunci când fiecare dintre noi acționăm!” este deviza de la care pleacă …

1 comentariu

  1. „Noi considerăm aceste adevăruri evidente, că toți oamenii sunt egali, că ei sunt înzestrați de Creator cu anumite DREPTURI inalienabile, că printre acestea sunt VIAȚA, LIBERTATEA și căutarea FERICIRII. Că, pentru a garanta aceste drepturi, oamenii au instituit guverne, a căror justă autoritate derivă din consimțământul celor guvernați. Că atunci când orice formă de guvernare devine distructivă acestor scopuri, este dreptul poporului să o schimbe sau să o abroge instituind un nou guvern bazat pe aceste principii…..” (DECLARAȚIA DE INDEPENDENȚĂ A SUA, 4 iulie, 1776)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.