Share

Home / Slider / Fiţi vigilenţi! Nu intraţi în capcana escrocilor online!

Fiţi vigilenţi! Nu intraţi în capcana escrocilor online!

Evoluţia tehnologiei, apariţia telefonului mobil, a internetului, pe lângă aspectele pozitive pe care le imprimă societăţii umane prin înlesnirea comunicării la distanţe mari, costuri reduse, implică şi părţi negative care interferează cu mediul infracţional. Vorbim astfel de apariţia infracţionalităţii în mediul virtual, precum şi de comiterea de infracţiuni prin intermediul telefonului.

În vederea preîntâmpinării ipostazei de victimă de această natură, populaţia trebuie să fie mereu în actualitate cu diferitele forme pe care infracţionalitatea, fenomenul infracţional le îmbracă.

Spaţiul virtual a devenit un loc în plus de comitere de acte infracţionale, pentru escroci!

Cum acţionează?

Autorii postează diferite anunţuri pe site-uri de profil, la preţuri foarte bune, deosebit de atractive, cu privire la vânzări de produse (autoturisme, utilaje agricole, echipamente electro-casnice, etc), vânzări de pachete turistice, pachete în domeniul IT care îţi conferă deprinderile necesare pentru a munci de la domiciliu, online şi a obţine profituri consistente, etc.

Odată contactaţi de victime, infractorii le îndrumă să depună diferite sume de bani, sub formă de avansuri, pentru garantarea cumpărării produselor.

Sumele de bani depuse ajung să fie ridicate de infractori care nu mai dau curs tranzacţiilor promise.

Fiţi vigilenţi! Nu vă lăsaţi înşelaţi!

Când cumpăraţi online de la alte persoane, nu trimiteţi banii în avans. Dacă este posibil folosiţi un serviciu cu plata ramburs!

Nu oferiţi informaţii de pe card dacă site-ul nu foloseşte o conexiune securizată şi dacă reputaţia acestuia este îndoielnică!

Examinaţi feedback-ul vânzătorului oferit de alţi cumpărători. Dacă acesta are un istoric negativ de tranzacţionare, nu cumpăraţi de la el!

(Comunicat de presă, IPJ Mureş)

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Statistica și-a spus cuvântul: 2018, mai bun decât 2017

La sfârșitul lunii decembrie, Direcția Județeană de Statistică Mureș a publicat o listă cu date …

Share
Share