Home / Slider / Fiţi vigilenţi! Nu intraţi în capcana escrocilor online!

Fiţi vigilenţi! Nu intraţi în capcana escrocilor online!

Distribuie

Evoluţia tehnologiei, apariţia telefonului mobil, a internetului, pe lângă aspectele pozitive pe care le imprimă societăţii umane prin înlesnirea comunicării la distanţe mari, costuri reduse, implică şi părţi negative care interferează cu mediul infracţional. Vorbim astfel de apariţia infracţionalităţii în mediul virtual, precum şi de comiterea de infracţiuni prin intermediul telefonului.

În vederea preîntâmpinării ipostazei de victimă de această natură, populaţia trebuie să fie mereu în actualitate cu diferitele forme pe care infracţionalitatea, fenomenul infracţional le îmbracă.

Spaţiul virtual a devenit un loc în plus de comitere de acte infracţionale, pentru escroci!

Cum acţionează?

Autorii postează diferite anunţuri pe site-uri de profil, la preţuri foarte bune, deosebit de atractive, cu privire la vânzări de produse (autoturisme, utilaje agricole, echipamente electro-casnice, etc), vânzări de pachete turistice, pachete în domeniul IT care îţi conferă deprinderile necesare pentru a munci de la domiciliu, online şi a obţine profituri consistente, etc.

Odată contactaţi de victime, infractorii le îndrumă să depună diferite sume de bani, sub formă de avansuri, pentru garantarea cumpărării produselor.

Sumele de bani depuse ajung să fie ridicate de infractori care nu mai dau curs tranzacţiilor promise.

Fiţi vigilenţi! Nu vă lăsaţi înşelaţi!

Când cumpăraţi online de la alte persoane, nu trimiteţi banii în avans. Dacă este posibil folosiţi un serviciu cu plata ramburs!

Nu oferiţi informaţii de pe card dacă site-ul nu foloseşte o conexiune securizată şi dacă reputaţia acestuia este îndoielnică!

Examinaţi feedback-ul vânzătorului oferit de alţi cumpărători. Dacă acesta are un istoric negativ de tranzacţionare, nu cumpăraţi de la el!

(Comunicat de presă, IPJ Mureş)

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.