Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va avea program normal de lucru în zilele de 30 aprilie şi 1 mai Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 576 Vizualizări

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va avea program normal de lucru în zilele de 30 aprilie şi 1 mai

Fermierii au cerut în număr mare subvenții de la agenția de plăți. Directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) spune că în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, producătorii agricoli s-au prezentat în număr mai mare să depună cererea unică de plată.

”Stadiul de primire al cererilor unice este mulțumitor. În comparație cu anul trecut, avem cu 16.100 de cereri primite în plus până la această dată. Vreau să precizez că data-limită rămâne de 15 mai, așa cum a spus și domnul ministru. Este important ca fermierii să se mobilizeze și să profite și de zilele mai libere în care funcționarii vor fi la birouri și să meargă să depună cererea”, a explicat Adrian Pintea pentru Agrointeligența.

 

Aplicația prin care se depun cererile funcționează mai greu dimineața

 

Deși agenția de plăți a ridicat restricția de a întrerupe depunerea cererilor în IPA Online între orele 10.00-13.00, aplicația prin care se cer subvenții funcționează cu greutate în prima parte a zilei, până în orele prânzului când mulți fermieri vor să își digitizeze parcelele.

Fermierii au sesizat că sunt întâmpinați de următorul mesaj: ”Aplicația nu mai permite alți utilizatori în următoarele 30 de minute. Vă rugăm să încercați să vă logați după 30 de minute”. După orele 12.00, aplicația merge în condiții normale de accesare.

Reamintim că pentru a veni în sprijinul fermierilor și pentru a asigura continuitatea procesului de primire a cererilor unice de plată aferente Campaniei 2018, Centrele judeţene și locale, precum şi direcţiile de specialitate din cadrul APIA – Aparat central vor avea program normal de lucru în zilele de 30 aprilie şi 1 mai, cu recuperarea timpului lucrat, în condiţiile legii.

 

Potrivit agenției de plăți, până la 24 aprilie a fost depus un număr de 558.183 cereri, pentru o suprafaţă de 2.384.445,67 hectare. Pentru suprafaţe mai mari de 50 hectare de teren agricol cererile se depun la Centrele județene APIA, iar în cazul în care se care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol cererile se depun la Centrele locale.

 

În Campania 2017 APIA a tras linie la depunerea cererilor cu 884.397 de fermieri care au depus cereri pentru 9.541.389,45 hectare.

 

Sursa: Agrointeligenţa

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE