Home / Administratie / Echipe Salvamont-Salvaspeo, prezente de 1 Mai în Lunca Bradului şi Sovata

Echipe Salvamont-Salvaspeo, prezente de 1 Mai în Lunca Bradului şi Sovata

Distribuie

In perioada minivacantei de 1 Mai echipele Serviciului Judetean Salvamont-Salvaspeo Mures vor fi prezente la punctele de lucru din Lunca Bradului si Sovata cu un efectiv marit de personal respectiv o echipa de interventie rapida va fi disponibil sa actioneze din Targu Mures.
Vremea buna si multitudinea de posibilitati de petrecere a timpului liber in judetul Mures vor determina o crestere substantiala a fluxului turistic. Relaxarea si buna dispozitie nu trebuie sa determine ca turistii ce abordeaza traseele montane sa uite de unele aspecte elementare ce contribuie la siguranta lor in timpul drumetiilor .
Alarmarea in caz de accident montan se face folosind unul din numerele de telefon: 112- sistemul national unic pentru situatii de urgent sau 0SALVAMONT (0725826668)- Dispeceratul national Salvamont. Dupa efectuarea apelului ramaneti in zona de semnal pentru a putea oferi date suplimentare referitoare la accident.
In vaile umbrite si in zonele cu altitudini mai mari de 1500-1600 de metrii mai ales pe versantii nordici ai Calimanilor inca avem un start de zapada si gradul pericolului de avalansa este de 2-3.
Este important ca turele sa planificati pe trasee turistice marcate si inainte de pornire sa va documentati despre traseele alese.
Un alt aspect al acestei perioade este cresterea intalnirilor cu viperele pe traselele turistice montane, in special in zonele de stancarii sau goluri alpine. Purtarea bocancilor de munte chiar daca temperaturile sunt ridicate, vizualizarea zonei in care urmeaza sa pasim sau ridicarea bolovanilor mai mari dupa ce in prealabil am efectuat un control vizual dedesubt sunt cateva elemente simple care ne pot feri de a fi muscati de vipere.
Atentie daca alegeti sa practicati sporturi acvatice caiac, canoe etc… purtati echipament corespunzator de protectie.
In incheiere Serviciul Judetean Salvamont-Salvaspeo Mures va doreste o minivacanta relaxanta, dinamica si ferita de evenimente neplacute.

(Comunicat de presă, Salvamont-Salvaspeo Mures)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

”Candidaturi-bombă” anunțate de AUR la Primăria Târgu Mureș și Consiliul Județean Mureș

Distribuie Evenimentul de lansare a candidaților AUR la alegerile locale din județul Mureș va avea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.