FOTO: Proiectul „Acasă” și-a deschis porțile copiilor reghineni Reghin
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 534 Vizualizări

FOTO: Proiectul „Acasă” și-a deschis porțile copiilor reghineni

Proiectul  Asociației „Șura” intitulat „Acasă”, finanțat prin programul „Abonament pentru Comunitate”  inițiat de Fondul Comunitar Reghin, a debutat luni, 23 aprilie, prilej cu care cei 11 copii participanți au făcut cunoștință cu Ștefan Florian și Camelia Oltean, cei doi coordonatori ai atelierelor de pictură și teatru din cadrul proiectului.

„Acest proiect intitulat „Acasă”, este împărțit în două, prima parte a lui constă în atelierele de pictură și teatru pentru copii. Cami Oltean, colega mea, care este pictor, va lucra cu acești copii, iar eu și un alt coleg vom avea ateliere de teatru, după care, la sfărșitul atelierelor  va avea loc vernisajul. Acesta va consta într-un spectacol de teatru, făcut de copii, pentru părinții lor, în care vom vorbi despre acest sentiment de acasă, iar la finalul spectacolului, părinții vor vedea lucrările copiilor, care vor reda modul în care copii percep acest sentiment de acasă”, a precizat Ștefan Florian, Asociația „Șura”, inițiatorul proiectului „Acasă”.

„E super fain să lucrezi alături de copii”

După prima întâlnire avută loc luni, 23 aprilie, atelierul de pictură coordonat de Camelia Oltean și-a consumat primul  episod  joi, 26 aprilie, care va fi continuat în zilele de  30 aprilie, 3 și 7 mai. În ce privește atelierele de teatru, coordonate de Ștefan Florian, ele vor avea loc în perioada 8-12 mai. Rodul muncii celor 11 copii va putea fi admirat în data de 13 mai în cadrul unei expoziții cu lucrările realizate de copii și un spectacol de teatru senzorial în care  părinții vor fi spectatorii, iar copii vor fi actorii.

„În prima întâlnire am făcut cunoștință cu cei mici, participanți la cele două ateliere, de pictură și teatru.  Am avut tot felul de jocuri, am  destins  un pic atmosfera, astfel ca cei mici să nu fie încordați, să se poată exprima A fost prima întâlnire cu copii din cele cinci de pictură, respectiv patru întâlniri de teatru. Atelierele  vor avea loc în zilele de miercuri și joi, după masa de la ora 17:00, în sediul fostei biblioteci orășenești. După această primă întâlnire pot spune că e super fain să lucrezi alături de copii, e extrem de interesant. Trebuie cumva să ajungi să gândești ca ei ca să-i poți ține în frâu, nu neapărat să le arăți o superioritate de om adult sau de profesor, mai degrabă să fi la nivelul lor, iar de acolo să încerci să tragi frâiele și să menți atmosfera”, ne-a declarat  Camelia Oltean, coordonatorul proiectului.

„O experiență magică care m-a dus înapoi în timp”

Printre cei prezenți la debutul proiectului „Acasă” s-a numărat și Cristian Man, coordonatorul Fondului Comunitar Reghin, care a intrat rapid în atmosfera de odinioară a copilăriei alături  de participanții la proiect.

„Proiectul Asociației Sura, care tocmai a debutat cu acest atelier de cunoaștere a participanților. A fost extrem de fain și intens. Copiii aduc o energie aparte și cei de la Asociația „Șura” au știut cum să exploreze această energie prin multe jocuri care i-au făcut pe copii să se „dezlănțuie” și să își pună în mișcare imaginația. Chiar și pentru mine, ca adult, a fost o experiență magică care m-a dus înapoi în timp aproape 30 de ani. Le doresc mult succes și la următoarele ateliere, cu siguranță va fi un proiect de mare succes și produsul livrat de ei va fi de înaltă calitate, lucru  valabil și pentru celelalte două proiecte finanțate în toamnă, „Reghinactorii” care au finalizat proiectul săptămâna trecută și „filME in Reghin” care va debuta în prima jumătate a lunii mai”, a precizat Cristian Man, coordonatorul Fondului Comunitar Reghin.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE