Home / Eveniment / Gala de închidere a Festivalului Internațional de Jazz la Teatrul Național Târgu-Mureș
UNAGE Big Band (Sursă foto: Teatrul Național Târgu-Mureș)

Gala de închidere a Festivalului Internațional de Jazz la Teatrul Național Târgu-Mureș

Distribuie

10th International Youth Jazz Competition & Festival va găzdui o serie de evenimente muzicale între 9-13 mai 2018 la Târgu-Mureș. Evenimentul este organizat de Jazz & Blues Club, Casa de Cultură a Studenților Târgu-Mureș, Asociația Culturală „Partitura” și Teatrul Național Târgu-Mureș, în colaborare cu principalii susținători: BIOEEL și Administrația Fondului Cultural Național.

Gala de închidere a evenimentului va avea loc duminică, 13 mai, de la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Național Târgu-Mureș, unde pot fi auziți diferiți interpreți eminenți ai genului, se anunță în cadrul unui comunicat emis de către Biroul de P.R. al Teatrului Național Târgu-Mureș.

Primul invitat al serii este UNAGE Big Band – cea mai tânără orchestră a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, înființată în anul 2015. Scopul său, didactic prin excelență, este de a lărgi orizontul muzical al studenților de la departamentul „Instrumente de suflat și percuție”, care în mod curent studiază muzica clasică, precum și de a oferi experiența cântatului într-o orchestră de jazz studenților de la specializarea „Compoziție jazz și muzică ușoară”. Instrumentiști consacrați de jazz ieșeni, cadre didactice și foști studenți colaborează ocazional, oferind din experiența lor grupului de instrumente din care fac parte. Dirijorul UNAGE Big Band este Dan Spînu, conferențiar la universitatea ieșeană de arte.

Un alt distins interpret al galei este Budapest Jazz Orchestra, care a prezentat diferite stiluri de jazz în toată lumea, timp de aproape 20 de ani. Membrii trupei sunt absolvenți de jazz și artiști de muzică clasică, iar în timpul lor liber cântă și în alte formații de renume. De aceea muzicienii formației BJO pot cânta în orice stil în mod profesionist, începând de la jazz clasic până la cele mai cunoscute hit-uri. Din acest motiv, Budapest Jazz Orchestra nu este doar o formație de nișă, dar pentru multe grupuri de vârstă și la diverse evenimente, este și producătoare de muzică de divertisment. Trupa urmează tradiționala formație de 17 membri: saxofon – Gábor Kollmann (lider de trupă), Tamás Ludányi Jr., Ákos Csejtei, Zoltán Zana, György Varga; trombon – Ferenc Schreck, Gábor Skerlecz, Ákos Frolov, Dániel Viktor Nagy; trompetă – Tulkán Péter, Ferenc Magyar, Áron Koós-Hutás, Balázs Pecze; pian – Attila Juhász; chitară – Miklós Birta; bas – Viktor Hárs; percuție – Dániel Serei.

Vedetele din cadrul 10th International Youth Jazz Competition & Festival sunt: Adrienn Fehér, Orsi Urbán, Krisztina Koszorus și Sandu Bantaș.

Pentru spectacolul de la Teatrul Național sunt valabile abonamentele de Mecenat Paul Gusty, respectiv Bernády György.

Biletele şi abonamentele pot fi achiziţionate de la Agenţia de Bilete din incinta Palatului Culturii (de marți până vineri între orele 12:00 şi 17:30 și la numărul de telefon 0372 951 251) și de la Casieria din incinta Teatrului, de marți până vineri, între orele 9:00 şi 15:00, și cu o oră înainte de începerea spectacolelor, sau la numărul de telefon 0365 806865) sau online de pe platforma www.biletmaster.ro.

(A.V.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Bilanțul final al proiectului „Din grijă pentru tine”. Dr. Simona Gurzu: “Doar 30% din cei consultați au fost declarați sănătoși fizic”

Distribuie În intervalul 10-12 martie s-a derulat, la Târgu Mureș, proiectul „Din grijă pentru tine”, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.