Alergia la polen poate fi tratată natural Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 289 Vizualizări

Alergia la polen poate fi tratată natural

Alergiile sezoniere sunt puse pe seama polenurilor. Polenurile alergene sunt cele ce pot fi inhalate, adică purtate de vânt (anemofile). Principalele polenuri alergizante sunt cele de ierburi graminee dar şi ale unor arbori (ex. chiparos, pin, molid, mesteacăn). O plantă intrată de curând în atenţie este Ambrozia artemisiifolia, sau Floarea pustei. Polenul ei este considerat dintre cele mai alergene. Planta are o perioadă lungă de înflorire, din Iulie până la sfârşitul toamnei.

Forma cea mai simplă, rinita alergică sezonieră, se caracterizează prin strănut şi rinoree apoasă ce pot asocia senzaţie de obstrucţie nazală şi mâncărime locală. Se poate însoţi de lacrimaţie şi roşeaţă a ochilor în special dimineaţa. În timp poate apărea scăderea mirosului, durere de cap, simptome de sinuzită. La unele persoane se pot dezvolta formaţiuni de tip polipoid ori vegetaţii adenoide, amigdalite hipertrofice, adenopatie cervicală. Dificultăţile respiratorii se pot agrava cu coborârea manifestărilor spre arborele bronşic şi instalarea astmului bronşic alergic.

Mecanisme alergice

“Componenta imunitară a acestei stări alergice, catalogată de regulă ca reacţie alergică de tip imediat, constă în substratul său în implicarea unor anticorpi specifici şi în reacţiile în lanţ declanşate la contactul lor cu alergenul corespunzător. Vorbim despre un răspuns imunitar exagerat, faţă de substanţe în mod obişnuit inofensive”, a declarat dr. Cristina Aoșan, medic apifitoterapeut.

Prof. Roch Domerego, fost vicepreședinte al Comisiei de Apiterapie a Apimondia, a avut în anii ‘90 ideea de a crea un produs natural, ușor de administrat și care să combată mai multe aspecte implicate în declanșarea alergiilor la polenurile purtate de vânt, la praf și venin de albine. Principalul efect urmărit era să “dezvețe” sistemul imunitar de a lupta împotriva unor elemente inofensive în mod normal, cum sunt polenul și praful.

A dezvoltat aceasta idee, s-au facut testări în Cuba, unde Apimondia a avut mai multe colaborari fructuoase, iar rezultatele au fost pozitive în 87% din cazuri.

Produsul rezultata fost inregistrat prima data în 1999 în Belgia, sub denumirea Allermin. Ulterior, a fost produs în Franța cu numele de Etaminys, iar din 2017 este produs doar în România la Melidava.

Melidava este o companie românească, care și-a propus să fie o prelungire onestă a unui act medical făcut în favoarea pacinților, prin furnizarea unor remedii de calitate.

Etaminys se administreaza oral, în picături. Este un supliment alimentar cu două componente active: un extract specific de polen apicol şi unul de albine, diluate.

Produsul este disponibil prin comenzi on-line și telefonice la Melidava: www.melidava.ro.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE