10 ani de TVR Târgu-Mureș: programe speciale și concurs cu premii! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 410 Vizualizări

10 ani de TVR Târgu-Mureș: programe speciale și concurs cu premii!

De 10 ani Studioul Teritorial al Televiziunii Române se află la dispoziția publicului. Cel de-al cincelea și cel mai tânăr studio teritorial al televiziunii publice a fost înființat în 2008. Prima emisiune a fost difuzată pe data de 5 mai. Aria de acoperiere cuprinde Regiunea Centru cu județele Mureș, Covasna, Harghita, Alba, Brașov și Sibiu, însă mulțumită noilor tehnologii emisiunile pot fi urmărite acum în direct de oriunde din lume.

Subiectele dezbătute la știri și în emisiuni sunt culese în mare parte din județele amintite. Respectând principiul serviciilor publice, emisiunile Redacției Minorități a Studioului Târgu-Mureș prezintă specificul vieții maghiarilor din Transilvania cu intenția de a salva și a crea valori. Scopul primar al întregii redacții este de a prezenta evenimentele obiectiv, respectiv de aduce în atența publică valorile culturale și intelectuale ale minorităților naționale în contextul lingvistic, economic și politic local.

Între 2-13 mai, programe speciale pe micul ecran și nu numai

Anul acesta redacția minorități împreună cu Asociația Culturală Pro Novum a pregătit câteva programe speciale pentru ediția jubiliară. Între 2 și 13 mai instituția va face bilanțul primei decade prin întâlniri cu publicul, programe aniversare, seară de romanțe, evenimente sportive respectiv cu un forum de specialitate. Și de data aceasta în centrul evenimentelor vor fi telespectatorii pe care vom avea ocazia de a-i întâlni și personal.

Între 2-13 mai veți putea urmări colaje din emisiunile ultimilor 10 ani.

Pe 11 mai vom organiza Ziua Porților Deschise, când curioșii vor avea ocazia de a intra în culise: telespectatorii vor beneficia de tururi ale studioului între orele 10 și 16.

Tot pe data de 11, de la ora 17, pe terenul de fotbal din Compelxul Weekend va avea loc Cupa TVR la Minifotbal.

La serata de romanțe veți putea întâlni artiști locali

Una dintre cele mai urmărite emisiuni a TVR Târgu-Mureș este emisiunea de dedicații muzicale Cutia muzicală, în care artiștii locali transmit mesaje de suflet transpuse în muzică.

Unul din evenimentele cele mai importante organizate de televiziunea publică din Târgu-Mureș împreună cu Asociația Culturală Pro Novum în cadrul seriei de programe jubiliare intitulate Sub aceeași umbrelă va fi serata de romanțe din data de 4 mai, când colectivul studioului televiziunii publice vă așteaptă la Palatul Culturii pe toți cei care doriți să îi ascultați, nu din fața micilor ecrane, ci din sală pe Ábrám Tibor, Koós Éva, Boros Emese, Buta Árpád, Gyárfás István, Miklós Szilvia, Szilágyi Sándor cântând piesele cunoscute. Intrarea este gratuită, numărul locurilor fiind însă limitat. Biletele se vor ridica de la casieria Palatului Culturii.

Conferință media – Multiculturalitate și platforme media

Cu titlul Sub aceeași umbrelă va avea loc conferința Regiunile pe micile ecrane – perspectivele televiziunilor regionale, în cadrul căreia jurnaliștii invitați își vor rezuma experinețele de jurnaliști în imagini și vor vorbi despre provocările din prezent și viitor.

Concurs cu premii pentru telespectatori

Redacția minorități a TVR Târgu-Mureș vă pregătește o ediție aniversară a emisiunii Pont ma, în data de 7 mai, în cadrul căreia telespectatorii vor avea la dispoziție o linie telefonică și vor putea să își exprime în direct părerile, având în același timp posibilitatea de a ne sugera subiecte de interes public. Pentru aceștia pregătim, prin tragere la sorți, un televizor. Vă invităm să ne sunați la numărul de telefon 0265.311.054, începând cu ora 16.

Principalii sponsori ai evenimentului sunt Consiliul Județean Mureș și Transport Local Mureș.

TVR Târgu-Mureș vă așteaptă cu drag la evenimente, atât în calitate de jurnaliști, cât și în calitate de telespectatori! Sărbătorim împreună!

Producător executiv Redacţia Minorităţi
FEKETE Hajnal

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE