Share

Home / Agricultura / Câştig fabulos pentru cei care au solicitat sprijinul cuplat pentru tomate

Câştig fabulos pentru cei care au solicitat sprijinul cuplat pentru tomate

Cultivatorii de tomate în sere şi solare, care au accesat sprijinul cuplat anul trecut şi au fost declaraţi eligibili, vor primi în acest an un cuantum de peste 7.000 de euro pe hectar.

Suma este relativ mai mare faţă de anul trecut, când cuantumul a fost de circa 6.300 de euro pe hectar.

Sprijinul cuplat se acordă fermierilor activi care fac dovada comercializării următoarelor cantităţi minime anuale pe hectarul cultivat, în funcţie de legumele cultivate: 85 tone la tomate pentru consum în stare proaspată.

Fermierii vor avea obligaţia ca până la data de 31 decembrie 2018 să depună documentele specifice fiecărui tip de cultură în termenele prevăzute de legislaţia în vigoare.

Dovada comercializării legumelor o constituie factura/facturile sau fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol.

Unităţile de industrializare care cultivă castraveţi în sere sau solare proprii fac dovada procesării producţiei proprii, până la data de 1 noiembrie a anului de cerere, prin documente contabile interne.

Nu sunt eligibile la plată suprafeţele de sere sau solare în care legumele nu sunt cultivate pe pământ.

Sprijinul cuplat este o plată directă care se acordă fermierilor pentru unele sectoare, culturi şi specii de animale afectate de anumite dificultăţi şi care sunt considerate importante pentru România, din motive economice, sociale şi de mediu.

Sursa: Ştiri Agricole

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Toamnă cu rod bogat pentru exploatația agricolă Ciobotă-Iarca

Nelipsit de la toate cele XVII ediții ale Sărbătorii Mărului de la Batoș, Nelu Ciobotă, …

Share
Share