Mureşenii, invitaţi la protest. Marş motorizat spre Bucureşti pentru Autostrada A8 Iaşi – Târgu-Mureş! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 575 Vizualizări

Mureşenii, invitaţi la protest. Marş motorizat spre Bucureşti pentru Autostrada A8 Iaşi – Târgu-Mureş!

Grupul de iniţiativă civică „Împreună pentru A8” şi Asociaţia „Moldova vrea autostradă”, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi organizează un marş motorizat spre Bucureşti. Marşul, care se doreşte a fi „o acţiune civică faţă de o poblemă care influenţează viaţa a milioane de oameni” – după cum afirmă organizatorii, va demara sâmbătă, 19 mai, la ora 12.00, la intersecţia drumurilor E85 şi E581, în dreptul localităţii Tişiţa, judeţul Vrancea.

Contactat de cotidianul Zi de Zi, inginerul constructor Cătălin Urtoi, unul dintre iniţiatorii Grupului de iniţiativă civică „Împreună pentru A8”, şi-a manifestat speranţa în participarea a cel puţin 1.000 de autovehicule, precizând că a sosit momentul în care „lumea trebuie să conştientizeze că nu mai putem sta pe margine, ci trebuie să ne sprijinim în proiectele regionale”, respectiv că a venit momentul ca „politicul să se trezească în ceasul al 13-lea şi să îşi dea seama că trebuie făcut ceva şi pentru Moldova.”

Reporter: Care este obiectivul demersului dumneavoastră?

Cătălin Urtoi: Obiectivul iniţiativei pe care o pregătim este să mobilizăm în primul rând populaţia din Moldova în aşa fel încât politicul să ia act că această investiţie referitoare la Autostrada A8, Iaşi – Târgu-Mureş, care să facă conexiunea cu cealaltă autostradă de la Târgu-Mureş spre Borş se va realiza, am zis noi, elegant, în următorii zece ani. Adică începând de astăzi, în zece ani, noi credem că e un termen destul de lejer şi de posibil a se îndeplini dacă există voinţă politică. Noi asta vrem de fapt, să atragem atenţia şi să convingem politicul că această investiţie este necesară.

Rep.: Ce feedback aţi primit din judeţul Mureş?

C.U.: Am trimis invitaţii la toate primăriile din judeţ. Din păcate, e una din metehnele româneşti, instituţiile publice în general sunt conduse de oameni incompetenţi, de oameni puşi pe criterii politice şi drept dovadă ei sunt în serviciul acestor politicieni, care din patru în patru ani se rotesc sau pur şi simplu sunt aceiaşi. Din păcate, nu am primit din partea acestor instituţii ale statului feedback-ul pe care l-am fi dorit.

Rep.: Din câte s-a văzut în presă, parlamentarii ieşeni s-au raliat demersului dumneavoastră în privinţa realizării Autostrăzii A8. Aţi primit vreun semnal în acest sens şi din partea parlamentarilor mureşeni?

C.U.: Noi n-am contactat personal niciun parlamentar. Nici de Iaşi, nici de Mureş. Noi am trimis invitaţii partidelor. Am solicitat tuturor celor care consideră că un astfel de proiect regional ajută în vreun fel această investiţie – economic vorbind şi social, pentru că de fapt despre asta vorbim, economic şi social în prima fază – îi aşteptăm alături de noi la marşul din 19 mai, dar fără însemne de partid. Noi am spus foarte clar, şi o repet, să vină politicul alături de noi, dar să vină acei oameni care consideră că după acest eveniment vor face în aşa fel încât în timpul cel mai scurt să se reia proiectul acestei autostrăzi, care a fost îngropat tot de politic. Celor care consideră că 28 de ani n-au făcut nimic şi nu sunt în stare de aici încolo să tragă o linie şi să facă ceva, le recomandăm să stea acasă. Vis a vis de politicul din Iaşi, ei se mişcă. La marşul trecut, Iaşi – Târgu-Mureş, noi am avut sprijinul Primăriei Iaşi şi al Primăriei din Târgu-Mureş, unde am fost primiţi. Din păcate, n-am mai avut niciun semnal pozitiv din Mureş, deşi am vorbit. Aşteptăm acum o delegaţie mureşeană, este acolo un grup civic şi probabil la nivel politic care vor să vină alături de noi la Tişiţa.

A consemnat Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE