Share

Home / Administratie / Alegerea numelui de familie la încheierea căsătoriei

Alegerea numelui de familie la încheierea căsătoriei

În vederea aplicării în mod unitar a dispoziţiilor Legii nr. 287/2009 privind Codul Civil, ale Legii 119/1996 cu privire la actele de stare civilă, cu modificările şi completările ulterioare şi a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 64/2011 pentru aprobarea Metodologiei cu privire la aplicarea unitară a dispoziţiilor în materie de stare civilă, cu modificările şi completările ulterioare, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Mureş aduce la cunoştinţa cetăţenilor informaţii utile cu privire la alegerea numelui de familie la încheierea căsătoriei.

“Odată cu declaraţia de căsătorie depusă la starea civilă a primăriei/ serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor unde urmează a se încheia căsătoria, viitorii soţi pot conveni cu privire la numele de familie pe care îl vor purta în timpul căsătoriei, astfel: să îşi păstreze fiecare numele de familie de dinaintea căsătoriei, să ia numele oricăruia dintre ei;

să ia numele lor reunite, un soţ să îşi păstreze numele de dinaintea căsătoriei, iar celălalt să poarte numele lor reunite”, a precizat Codruţa Sava, director executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Mureş.

Totodată, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Mureş a mai transmis că “după oficierea căsătoriei, actele de căsătorie se semnează de către soţi cu numele de familie pe care s-au învoit să îl poarte în timpul căsătoriei.”

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Exerciţii de tragere cu muniţie reală

În perioada 11- 13 decembrie, în intervalul orar 8.00 – 18.00, în Poligonul Sângeorgiu de Mureş se …

Share
Share