O parte din pontonul secției de canotaj a CS Mureșul a ajuns pe foc Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 346 Vizualizări

O parte din pontonul secției de canotaj a CS Mureșul a ajuns pe foc

Ce nu face târgumureșeanul pentru un grătar bun când se trezește pe iarba verde de pe malul Mureșului? După câte aveam să aflăm ieri – orice. Chiar să smulgă scânduri din pontonul folosit de secția de Canotaj a Clubului Sportiv (CS) Mureșul pentru ambarcațiunile de antrenament. Din fericire, furtul a fost observat de către reprezentanții clubului înainte ca vreun sportiv să se accidenteze mergând pe scândurile șubrezite de încercările agresorilor de a le smulge.

 

Reprezentanții Clubului Sportiv Mureșul au semnalat ieri, 7 mai, o situație pe care eu greu mi-am imaginat-o. Însă pentru unii, este un obicei, și anume acela de a “împrumuta” scânduri din pontonul utilizat de către canotorii de la CS Mureșul pentru ambarcațiunile de antrenament pentru a-și aprinde focul la grătarele de 1 mai sau de sfârșit de săptămână, acum că natura ne îndeamnă să ieșim la iarbă verde. “Din cauza debitului mare al râului Mures din săptămânile trecute, am fost nevoiți să scoatem la mal pontonul folosit de secția noastră de Canotaj pentru ambarcațiunile de antrenament. Din păcate, unii târgumureșeni au înțeles că pot utiliza, ca lemne de foc la grătare, scândurile de pe pontonul folosit pentru înaltă performanță de către sportivii clubului, ce aduc cinste orașului. CS Mureșul promovează mișcarea și sportul de performanță, nu grătarele!”, și-au exprimat reprezentanții clubului năduful pe rețeaua de socializare Facebook.

Scriam mai devreme că este un obicei, pentru că potrivit informațiilor furnizate de către conducerea clubului nu este prima dată când se confruntă cu o asemenea situație. Iar acest act, care vă poate părea la prima vedere doar un furt minor, poate avea consecințe dramatice. “Este periculos pentru că unele scânduri sunt doar forțate, nu au reușit să le rupă și pot călca pe ele sportivii când duc bărcile pe apă. Sportivii se pot accidenta și riscă să piardă un campionat sau, chiar și mai grav, să își întrerupă cariera de sportiv”, a declarat, pentru Zi de Zi, Cosmin Iuliu Pop, directorul CS Mureșul.

Zona este dificil de supravegheat pentru că nu este una circulată, iar organele de ordine chiar dacă ajung pe malul Mureșului în patrulare nu pot fi prezente acolo în permanență. Așa că ne rămâne speranța că iubitorii de grătare mai citesc câte un articol, câte o postare, au puțină conștiință, li se face niscaiva rușine, iar altădată se vor gândi de două ori înainte să pericliteze, poate, cariera unui sportiv. Până atunci însă, clubul va suporta cheltuielile pentru înlocuirea scândurilor furate. (L. V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE