Share

Home / Recomadări zi de zi / Lobby pentru alimentaţie sănătoasă, la Târgul ONG-urilor

Lobby pentru alimentaţie sănătoasă, la Târgul ONG-urilor

Promovarea alimentaţiei sănătoase prin mijlocirea unei relaţii directe între micii producători ecologici şi consumatori, precum şi a unui mediu sănătos va fi tema celei de-a 16-a ediţii a Târgului organizaţiilor neguvernamentale „Împreună pentru comunitate”, care se va derula la Târgu-Mureş în perioada 10-12 mai, informează www.agerpres.ro.

„Suntem foarte interesaţi să trăim sănătos, să mâncăm bio, să fim fit, dar acest lucru nu este posibil fără a avea o comunitate sănătoasă, dacă nu există o relaţie directă între cei care produc alimentele şi consumatori. Acestea nu sunt posibile dacă nu există asociaţii de consumatori care să definească normele şi dacă nu există asociaţii de producători care să producă şi să se completeze unii cu alţii. Astăzi, dacă un producător vrea să producă ceva sănătos şi să vândă, nu are nicio şansă. Şi aceasta pentru că pierde timp cu comercializarea în piaţă şi cu căutarea clienţilor. Nu putem vorbi de o alimentaţie sănătoasă dacă nu există o comunitate care să susţină această producţie şi care se organizează pentru a face această distribuţie directă de la ţăran, agricultor, direct la cumpărător”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Zoltan Hajdu, de la Focus Eco Center, citat de Agerpres.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ţurţuri de gheaţă înlăturaţi de pompieri

Un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Horea” al judeţului Mureş a intervenit …

Share
Share