Home / Invatamant / Sărbătoarea Europei, sărbătoarea Gimnaziului Europa

Sărbătoarea Europei, sărbătoarea Gimnaziului Europa

Distribuie

Ziua de 9 Mai are o semnificație aparte în România. Este în primul rând ziua proclamației independenței față de Imperiul Otoman în urma Războiului de Independență din 1877-1878, semnificând totodată și încheierea celui de-al doilea Război Mondial din 1945, fiind declarată Ziua Europei. Această dublă sărbătoare este celebrată pe teritoriul României în diverse moduri. A fost sărbătorită într-un mod inedit și de către elevii Gimnaziului Europa din Târgu-Mureș, instituție care sărbătorește această zi într-un mod aparte, fiind ziua școlii care poartă acest nume. Profitând de timpul favorabil, echipați cu baloane galbene și albastre, sutele de copii din școală au început sărbătoarea cu un exercițiu de zumba, coordonat de instructoarea Laura Bucur. Mulți dintre cei prezenți erau deja inițiați, alții au învățat elementele de bază ale acestui sport, în ritm de dans și o atmosferă plină de voioșie. Regrete au fost doar atunci când la final li s-a cerut celor mici să lase baloanele în văzduh. Dintre cele care au rămas intacte, majoritatea au fost eliberate în uralele tuturor.

Micii „artiști”, pe scenă

După inedita „oră de sport”, programul la Gimnaziul Europa a continuat cu un spectacol de muzică, dansuri, scenete și poezie, oferite în sala festivă de către grupurile coordonate de către profesorii instituției. Au fost reprezentații cu adevărat emoționante, care au dovedit că dascălii școlii sunt într-adevăr preocupați de întregul proces educațional, inclusiv activitățile extrașcolare.

Fiind vorba despre elevi ai claselor primare și gimnaziale, principala problemă care se punea era aceea ca toți participanții să-și respecte colegii care evoluează pe scenă. De acest lucru s-a preocupat Mihaela Însurățelu, directorul instituției, care a făcut apel la conducătorii grupurilor de a rămâne în sală până la finalul reprezentațiilor, pentru ca ultimii să nu evolueze pe scenă cu sala goală.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ministrul Educației, ședință cu directorii unităților școlare din județul Mureș

Distribuie Ministrul Educației din România, Ligia Deca, va efectua joi, 28 martie, o vizită de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.