Home / Cultură / Sorin Crișan, rectorul UAT Târgu-Mureș, despre Premiul special UNITER: „Acest fapt înseamnă și obligația noastră de a confirma zi de zi”
Prof. univ. dr. habil. Sorin Crișan, rectorul Universității de Arte din Târgu-Mureș, la Gala UNITER 2018 (Foto: Andrei Vornicu)

Sorin Crișan, rectorul UAT Târgu-Mureș, despre Premiul special UNITER: „Acest fapt înseamnă și obligația noastră de a confirma zi de zi”

Distribuie

Prof. univ. dr. habil. Sorin Crișan (rectorul Universității de Arte din Târgu-Mureș), a fost prezent la cea de-a 26-a ediție a Galei UNITER care a avut loc la Alba Iulia, unde i-a fost înmânat Premiul Special „pentru contribuția întregului corp universitar la dezvoltarea vieții teatrale și culturale naționale”. Sorin Crișan consideră că doi factori esențiali ai succesului instituției pe care o conduce sunt cadrele universitare și studenții.

Reporter: care considerați că sunt principalele calități care au adus Universitatea de Arte din Târgu-Mureș la această performanță?
Sorin Crișan: Nu știu dacă este vorba atât de o performanță, cât de o încredere pe care mediul artistic o acordă unei instituții care pregătește oameni de teatru. Este vorba, înainte de toate, de calitatea studenților care au, la rândul lor, rezultate în țară și în afara țării. Este vorba de prestigiul colegilor mei care fac numai lucruri minunate în activitatea lor artistică și de cercetare științifică, și probabil că toate acestea formează un corolar al încrederii în ceea ce înseamnă Universitatea de Arte.

Rep.: Cum întâmpinați acest premiu, această validare venită din partea UNITER?
S.C.: Cu multă bucurie și cu foarte multă responsabilititate pentru că știu foarte bine că acest fapt înseamnă și obligația noastră de a confirma zi de zi că este un premiu care e meritat.

Rep.: Pe viitor există un aspect al Universității de Arte din Târgu-Mureș pe care ați dori să îl îmbunătățiți?
S.C.: Sigur că da. Tot ceea ce facem astăzi este extraordinar, dar este un lucru care mâine trebuie îmbunătățit, care trebuie să suporte modificări. Acesta este un mers al vieții, al artei și al acestui destin pe care îl avem noi ca și dascăli și pe care îl avem noi ca și universitate.

A consemnat Andrei VORNICU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO – Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de Clubul Rotary Mureș la Școala Gimnazială „Friederich Schiller”

Distribuie Rotary Club Târgu Mureș  a organizat joi, 21 martie, începând cu ora 12:00, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.