Percheziţii la Ortoprofil pentru presupuse deconturi ilegale. Frunda Gyorgy (Ortoprofil): „Cred că s-a depus o reclamație din cauza concurenței” Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 8042 Vizualizări

Percheziţii la Ortoprofil pentru presupuse deconturi ilegale. Frunda Gyorgy (Ortoprofil): „Cred că s-a depus o reclamație din cauza concurenței”

Poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu-Mureş, sub coordonarea procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Târgu-Mureş, au desfăşurat miercuri, 9 mai, în toate judeţele României, inclusiv în municipiul Bucureşti, 68 de percheziţii într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual, uz de fals, înşelăciune, constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi fraudă informatică.

Presupuse infracţiuni, din anul 2013

Oamenii legii susţin că în ultimii cinci ani un grup infracţional alcătuit din cadre medicale ar fi falsificat în mod repetat diverse înscrisuri oficiale.

„În fapt, începând cu anul 2013 mai multe persoane de pe teritoriul judeţului Mureş şi nu numai, având calitatea de cadre medicale – medici de familie, medici de specialitate, asistenţi medicali, ar fi falsificat în mod repetat înscrisuri oficiale, respectiv bilete de trimitere, prescripţii medicale şi registre, prin care au atestat fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului – diagnostice fictive, efectuarea de consultaţii, dispozitive medicale recomandate fictiv. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Brigada de Operaţiuni Speciale Târgu-Mureş, acţiunea fiind efectuată  cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul mai multor structuri ale Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, precum şi cu sprijinul Serviciului Judeţean Anticorupţie Mureş şi al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală – Direcţia Regională Sibiu. La activităţi participă poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

DIICOT: Catetere urinare, decontate fictiv

Dintr-un alt comunicat de presă, remis de structura centrală a DIICOT, se deduce că una din firmele percheziţionate este Ortoprofil Prod România, firmă deţinută de Frunda Gyorgy (64% din acţiuni) şi Boga Ferenc-Vilmos (36% din acţiuni).

„Concret, se recomanda a fi decontate de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate dispozitive medicale identificate cu codul C05 – catetere urinare, dispozitive care nu erau necesare pacienţilor. Toate aceste fapte au fost comise în beneficiul a două societăţi comerciale, ambele cu sediul în Târgu-Mureş, care în mod scriptic asigurau livrarea acestor produse către pacienţi situaţi pe întreg teritoriul ţării, fiind încasată astfel contravaloarea acestora în mod injust”, se precizează în comunicatul DIICOT.
„Reprezentanţii societăţilor vizate în cauză, care s-au constituit într-un grup infracţional organizat, livrau pacienţilor în numele cărora decontau dispozitivele medicale cu codul C05 – catetere urinare, în general, doar scutece pentru adulţi, produse de care aceştia aveau cu adevărat nevoie, dar care nu erau decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate”, potrivit procurorilor DIICOT.

Comunicat Ortoprofil: „Activitatea firmei noastre a fost, este şi va fi absolut legală”

Conducerea Ortoprofil Prod România a reacţionat joi, 10 mai, făcând public, pe pagina de Facebook a societăţii, un comunicat de presă.

„Miercuri, în data de 9 mai 2018, s-au desfășurat mai multe acțiuni de percheziție la punctele de lucru și la sediul central al societății comerciale Ortoprofil Prod România SRL. Organele de cercetare penală au verificat modul de acordare a unor dispozitive medicale. Pe parcursul cercetărilor, întregul colectiv al firmei a pus la dispoziție documentele solicitate de către organe, arătându-le că toți pacienții au fost deserviți cu respectarea prevederilor legale. Vă arătăm că activitatea firmei noastre a fost, este și va fi absolut legală – în cei 24 de ani de activitate nu am avut niciun fel de incident legat de acordarea și producerea dispozitivelor medicale. Obiectivul nostru principal a rămas neschimbat: oferim servicii și produse de cele mai înalte standarde. Sperăm că această întâmplare neplăcută va întări și va solidifica echipa noastră”, se menţionează în comunicatul de presă al Ortoprofil Prod România.

Frunda Gyorgy: „Cred că s-a depus o reclamație din cauza concurenței”

Totodată, fostul senator Frunda Gyorgy a declarat, pentru Evenimentul Zilei, că este convins că totul este o acţiune de discreditare demarată „din cauza concurenţei.”

„Nu am nicio calitate în această acțiune, nu am fost întrebat nimic de anchetatori. S-au făcut percheziții domiciliare la patru dintre colegii mei și la sediul firmei. Se verifică actele. Eu sunt convins că nu s-a făcut nicio ilegalitate, colegii mei au ședințe periodic și stabilesc ce fac. Nu s-au dat scutece în loc de catetere. Mai este vizată o firmă din Târgu-Mureș, cercetările se fac in rem. Eu cred că s-a depus o reclamație din cauza concurenței. Ortoprofil este una dintre cele mai bune firme, am avut oferte din străinătate să vindem acțiuni. Aceasta este și cea mai mare pierdere a noastră, discreditarea. Pentru că, sunt convins că după cercetări lucrurile se vor lămuri. Repet, nu cred că cineva din firmă, colegii mei, au făcut ceva ilegal. Despre anchetatori nu pot să spun nimic. Nu s-au făcut abuzuri, totul a fost civilizat”, a declarat, pentru Evenimentul Zilei, Frunda Gyorgy.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE