FOTO: „Descopăr frumosul din mine”, un eveniment pentru copiii cu dizabilități Slider
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 502 Vizualizări

FOTO: „Descopăr frumosul din mine”, un eveniment pentru copiii cu dizabilități

Miercuri, 9 mai, de la ora 10:00, a avut loc pe scena Ansamblului Artistic Profesionist Mureșul a treia ediție a Festivalului Național de Talente Artistice „Descopăr frumosul din mine”.

Evenimentul dedicat elevilor cu dizabilități, susținut cu sprijinul Primăriei Municipiului Târgu-Mureș, Consiliului Județean Mureș, Inspectoratului Școlar Județean Mureș și Ascociației „Șanse pentru toți”  a adunat 250 de elevi din 15 județe ale țării.

„Misiunea acestui festival este valorizarea copiilor cu dizabilităţi, iar prezenţa lor pe o scenă, prezentând momente artistice pregătite de-a lungul mai multor luni de zile, sensibilizează şi educă comunitatea largă cu privire la atitudinea de toleranţă, admiraţie şi respect, pe care sunt îndreptăţiţi să le primească, ca oricare dintre noi.” ne-a spus Petrescu Carmen, profesor psihopedagog și președintele Asociației Șanse pentru Toți.

Prin intermediul momentelor artistice pregătite pentru cele trei secțiuni, dans, teatru, interpretare vocală/ instrumentală, aceștia ne-au învățat pe toți toleranța, admirația și respectul pentru copiii cu dizabilități.

Toţi participanţii au fost premiaţi cu Premiul I, iar pentru fiecare din cele trei secţiuni ale festivalului,  s-a acordat şi câte un Premiu de excelenţă.
Secţiunea interpretare vocală/ instrumental a fost câștigată de Căruţaşu Marina Florina de la Şcoala Gimnazială „Carol I” Călăraşi. Pentru secţiunea teatru, premiul a fost luat de Grupul „MIMCSITT” de la Şcoala Specială pentru Deficienţi de auz „Kozmutza Flora” Cluj Napoca, iar secţiunea dans ni i-a adus în prim-plan Grupul de dans popular „Roua Pietreană” de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Al. Roşca” Piatra Neamţ.

„Succesul şi impactul la nivel naţional al festivalului, reprezintă un exemplu de promovare a incluziunii sociale a copiilor cu dizabilităţi la nivelul comunităţii tîrgumureşene şi totodată o motivaţie puternică pentru organizatori de a continua, an de an, să  aducă zâmbete şi  bucurie în viaţa acestor copii.” ne-au spus Cristina Murvai, coordonatorul festivalului și profesor psihopedagog al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Nr. 1 Târgu-Mureș.

Acest eveniment nu se află la prima ediție în oraș și impactul este pe măsură. Întreaga sală a fost umplută de copii diferiți față de cei obișnuiți, dar care ne-au arătat că dizabilitățile nu constituie un împediment în viață, iar fiecare clipă merită trăită.

Text și foto: Elena POLEARUȘ

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE