Share

Home / Business / FOTO: Exerciţiu ISU reuşit, la Dafcochim

FOTO: Exerciţiu ISU reuşit, la Dafcochim

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  (ISU) „Horea” al judeţului Mureş în colaborare cu alte instituţii care au ca obiectiv siguranţa cetăţeanului şi cu sprijinul Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, a organizat joi, 10 mai, un exerciţiu de cooperare în incinta societăţii Dafcochim din Târgu-Mureş, intitulat „Gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de accidente majore cu implicaţii în afara amplasamentului”.

Perfecţionarea modului de intervenţie

Exerciţiul s-a desfăşurat la sediul Dafcochim de pe strada Budiului nr. 68 din Târgu-Mureş, societate specializată în comercializarea produselor chimice pentru industrie, şi a durat aproximativ o oră, timp în care salvatorii au intervenit cu promptitudine pentru aplanarea unei situaţii de urgenţă ivită într-un spaţiu de depozitare.

„Dafcochim depozitează substanţe chimice periculoase, cum ar fi azotatul de amoniu, motiv pentru care noi am organizat şi desfăşurat acest exerciţiu, pe care îl vom relua peste trei ani. Scopul exerciţiului a fost perfecţionarea modului de intervenţie în astfel de situaţii. La acest exerciţiu, ordinea operaţiunilor a fost următoarea: intrarea în obiectiv, identificarea substanţei, realizarea măsurilor de protecţie la faţa locului, după care parcurgem paşii necesari pentru neutralizarea efectelor incendiului. Le mulţumesc tuturor reprezentanţilor instituţiilor care au participat”, a concluzionat, la finalul exerciţiului, colonel Marius Sebastian Oltean, şeful Centrului Operaţional din cadrul ISU „Horea” al judeţului Mureş.

Un exerciţiu util

Comandantul intervenţiei a fost maior Cristian Porav, adjunctul comandantului Detaşamentului Târgu-Mureş, care a mulţumit atât pompierilor din subordinea sa directă, cât şi colegilor de la Târnăveni, veniţi să sprijine intervenţia de la Dafcochim.

„Aceste exerciţii sunt foarte bune şi pentru noi, având în vedere că situaţiile de urgenţă de acest gen trebuie să le rezolvăm cât mai eficient. Trebuie să acordăm o mare atenţie la modul de organizare şi de desfăşurare a unor astfel de exerciţii”, a apreciat maior Cristian Porav.

Scopul şi rezultatele exerciţiului au fost apreciate ca fiind foarte utile de ambii acţionari ai societăţii Dafcochim, Liviu Cojoc şi Radu Fodor, care s-au declarat mulţumiţi de modul de respectare a planului de intervenţii în situaţii de urgenţă.

Text şi foto: Alex TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Planurile județene pentru dezvoltarea Transilvania Motor Ring

Parcul pentru sporturi cu motor, inaugurat la sfârșitul anului trecut, după finalizarea proiectului cu finanțare …

Share
Share