Învățământul preșcolar va avea caracter obligatoriu! Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 309 Vizualizări

Învățământul preșcolar va avea caracter obligatoriu!

Senatul, în calitate de for decizional, a votat luni, 7 mai, în favoarea unui proiect de lege inițiat de UDMR, care prevede obligativitatea învățământului preșcolar în România. Actul normativ modifică Legea Educației și stipulează ca, până în anul 2020, învățământul general obligatoriu să cuprindă și ultimul an de învățământ preșcolar, urmând ca până în 2023, respectiv 2030, atât grupa mică cât și cea mijlocie din etapa preșcolară să devină forme de învățământ cu caracter obligatoriu.

Proiectul de lege a fost susţinut, în cadrul lucrărilor din Comisia pentru Învăţământ a Senatului, şi de Novák Csaba Zoltán, senator UDMR de Mureş, prilej cu care acesta a subliniat faptul că „învățământul preșcolar nu reprezintă doar un loc de joacă supravegheat, unde părinții își pot lăsa copiii în timp ce sunt ocupați”.

„Grădinița este locul unde micuții se pot obișnui cu sistemul educațional și normele de integrare într-o comunitate: ei învață să acorde atenție educatorului, să se implice în activități comune, aici își pot dezvolta memoria, răbdarea și abilitatea de a coopera. La grădiniță, copiii pot învăța să se conformeze cu un orar și unele reguli”, a declarat senatorul Novák Csaba Zoltán.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE