Para-karateka kyokushinii de la CS Tiger Budo, la Campionatul Mondial de Para-Karate din Budapesta Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 239 Vizualizări

Para-karateka kyokushinii de la CS Tiger Budo, la Campionatul Mondial de Para-Karate din Budapesta

În perioada 28-29 aprilie s-a desfășurat în Budapesta cea de-a doua ediție a Campionatului Mondial de Para-Karate (arte marțiale adaptate persoanelor cu diferite dizabilități intelectuale sau fizice) unde Clubul Tiger Budo Târgu-Mureș a participat cu 6 sportivi (la categoria „dizabilități intelectuale” la probele de kata pereche, kumite pereche și kata individual. Competiția a fost deschisă tuturor stilurilor de arte marțiale, Clubul Tiger Budo reprezentând și promovând stilul de Karate Kyokushin.

Fondatorul Federației I-Karate Global, sub egida cărei se desfășoară numeroase competiții de arte marțiale adaptate, cât și inițiatorul sistemul de antrenament de arte marțiale pentru persoanelor cu dizabilități, Eric Bortels declara: „Aceste întâlniri internaționale prilejuite de competițiile sportive sunt necesare pentru că au rolul de a încuraja dezvoltarea și de a stimula înțelegerea, comunicarea și socializarea între toți participanții, cu dizabilități sau nu. Organizăm competițiile pentru cei care doresc să se dezvolte în felul acesta, pentru cei care vor să doboare barierele și pentru cei care caută provocări. Toți merită o șansă în viață, de aceea motto-ul nostru este: pot să o fac!”

„Suntem foarte mulțumiți de evoluțiile para-sportivilor noștri, s-au descurcat minunat pentru un campionat mondial, mai ales, că a fost prima lor participare la o competiție de para-karate. În unele categorii ne-am apropiat foarte mult de podium, dar medaliile sunt mai puțin importate. Para-karateka nostri, Andras Nagy, Laszlo Majer, Monika Nagy, Adriana Blaga, Erika Hegyi, Onisa Anca, au demonstrat, in final, că singurele bariere care există in viața noastră sunt cele pe care ni le punem singuri și s-au comportat ca niște sportivi model. Mi-as dori ca mai mulți oameni să asiste o competiție ca aceasta, cred că si-ar schimba opinia despre viață”, a declarat antrenorul Clubului Sensei Traian Dumbrăvean 4 DAN.

Clubul Tiger Budo dorește să mulțumească părinților para-sportivilor, Annamaria Nagy, Rozalia Majer, Erzsebet Nagy, Maria Grama, Agnes Hegyi și Cristina Anca pentru că ei ne-au demonstrat că nici un sacrificiu nu este prea mare, sportivilor care au participat în calitate de sportiv-insotitor, Andrea Căbuz, Annamaria Căbuz și Ovidiu Mașca pentru că ei ne-au demonstrat că prin comunicare și răbdare se pot face minuni și, nu în ultimul rând, arbitrilor Sensei Traian Dumbrăvean 4 Dan și Corina Hațegan care au avut misiunea de a arbitra un concurs unde, de fapt, toți meritau cele mai mari note.

În prezent sistemul I-Karate Global este suspus unor cercetări științifice care au menirea de a arăta îmbunătățirea calității vieții prin practicarea artelor marțiale adaptate (progresul/capacitatea intelectuală, controlarea emoțiilor etc.) a persoanelor cu Sindromul Down.

Corina HAŢEGAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE