Share

Home / Agricultura / APIA: a fost aprobată o nouă măsură prin care se pot accesa fonduri europene

APIA: a fost aprobată o nouă măsură prin care se pot accesa fonduri europene

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, prin Ordinul Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 1040 din 10.05.2018 au fost aprobate Ghidurile Solicitantului pentru Măsura 14 – „Bunăstarea Animalelor” din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, pachetul a) Plăţi în favoarea bunăstării porcinelor şi pachetul b) Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor.

Totodată, prin Ordinul Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 1041 din 10.05.2018 a fost aprobat modelul Cererii de plată privind Măsura 14 – „Bunăstarea Animalelor” –  pachetul a) Plăţi în favoarea bunăstării porcinelor, iar prin Ordinul Ministrului Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale nr. 1042 din 10.05.2018 a fost aprobat modelul Cererii de plată privind Măsura 14 – „Bunăstarea Animalelor” – pachetul b) Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor.

Data limită de depunere a cererilor de plată – 15 mai, fără prelungiri!!

 

Facem precizarea că Cererile de plată aferente pachetelor a) şi b) ale Măsurii 14 –„Bunăstarea Animalelor” se vor depune la Centrele judeţene/locale APIA şi la cel al Municipiului Bucureşti, până la data de 15 MAI 2018, inclusiv.

Beneficiarii plăţilor sunt exploataţiile comerciale autorizate sanitar-veterinar, încadrate în categoria fermierilor activi (conform art. 9 din Regulamentul (UE) nr. 1307/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 17 decembrie 2013) care îşi asumă voluntar angajamente anuale în favoarea bunăstării animalelor.

Sprijinul acordat în cadrul acestei măsuri este o plată compensatorie pentru pierderile de venit şi costurile suplimentare suportate de beneficiari. Prima compensatorie este plătită anual, ca sumă fixă pe unitatea vită mare (UVM).

Menţionăm că sprijinul este acordat în cadrul acestei măsuri în urma încheierii pe o perioadă de 1 an a unor angajamente voluntare în favoarea bunăstării animelelor.

Toate documentele enunţate mai sus se pot consulta pe site-ul APIA (www.apia.org.ro), la secţiunea Măsuri de Sprijin şi IACS, subsecţiunea Măsuri delegate din PNDR.

Sursa selectivă: Ştiri Agricole

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

„Telemeaua de Ibănești”, la loc de cinste la INDAGRA

Printre prezențele mureșene la ediția din acest an a Târgul internațional de produse și echipamente …

Share
Share