Ce investiţii non-agricole puteţi realiza cu bani europeni? Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 688 Vizualizări

Ce investiţii non-agricole puteţi realiza cu bani europeni?

Antreprenorii pot dezvolta afaceri non-agricole în zonele rurale, cu o finanţare maximă de 70.000 euro, prin intermediul accesării Submăsurii 6.2 – Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi non-agricole în zone rurale.

Submăsura 6.2 are ca scop principal crearea de noi activităţi non-agricole pentru fermierii deţinători ai exploataţiilor agricole de mici dimensiuni sau membrii familiilor lor şi pentru întreprinzătorii din mediul rural care se încadrează în categoria micro-întreprinderilor sau întreprinderilor mici, acordându-se prioritate sectoarelor cu potenţial ridicat de dezvoltare identificate în Acordul de Parteneriat, în concordanţă cu Strategia Naţională de Competitivitate.

Submăsura 6.2 vizează:

  1. diversificarea economiei rurale prin creşterea numărului de micro-întreprinderi şi întreprinderi mici în sectorul non-agricol, dezvoltarea serviciilor şi crearea de locuri de muncă în spaţiul rural;
  2. încurajarea menţinerii şi dezvoltării activităţilor meşteşugăreşti tradiţionale

Domeniile de diversificare acoperite în cadrul sub-măsurii 6.2 sunt:

  • Activităţi de producţie (ex: fabricarea produselor textile, îmbrăcăminte, articole de marochinărie, articole de hârtie şi carton; fabricarea produselor chimice, farmaceutice; activităţi de prelucrare a produselor lemnoase (producţie de combustibil din biomasă – ex : fabricare de peleţi); industrie metalurgică, fabricare de construcţii metalice, maşini, utilaje şi echipamente; fabricarea unor produse electrice, electronice) în vederea comercializării, producerea şi utilizarea energiei din surse regenerabile pentru desfăşurarea propriei activităţi, ca parte integrantă a proiectului etc.;
  • Activităţi meşteşugăreşti (ex: activităţi de artizanat şi altele tradiţionale non-agricole (ex: olărit, brodat, prelucrarea manuală a fierului, lânii, lemnului, pielii etc.), conform definiţiei din capitolul 4.4.
  • Activităţi turistice (ex: servicii agroturistice de cazare, servicii de cazare în parcuri pentru rulote, camping şi tabere, servicii turistice de agrement dependente sau independente de o structură de primire agro-turistică cu funcţiuni de cazare şi servicii de alimentaţie publică, servicii de catering, servicii de ghid turistic;
  • Servicii (ex: medicale, sanitar-veterinare; reparaţii maşini, unelte, obiecte casnice; consultanţă, contabilitate, juridice, audit; servicii în tehnologia informaţiei şi servicii informatice; servicii tehnice, administrative, alte servicii destinate populaţiei din spaţiul rural etc).

Condiţiile de eligibilitate a sprijinului

Pentru a putea primi sprijin în cadrul sub-măsurii 6.2, solicitantul trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

  1. Solicitantul trebuie să se încadreze în categoria beneficiarilor eligibili;
  2. Solicitantul trebuie să prezinte un Plan de afaceri pentru desfăşurarea activităţilor neagricole;
  3. Activitatea/activităţile propusă/propuse prin proiect trebuie să se încadreze în cel puţin unul dintre tipurile de activităţi sprijinite prin sub-măsura 6.2;
  4. Sediul social şi punctul/punctele de lucru trebuie să fie situate în spaţiul rural, iar activitatea propusă prin proiect va fi desfăşurată în spaţiul rural.

Sprijinul nerambursabil va fi acordat sub formă de primă în două tranşe, astfel: 70% din cuantumul sprijinului se oferă dupa semnarea Contractului de finanţare şi restul de 30% din cuantumul sprijinului se va acorda cu condiţia implementării corecte a Planului de afaceri, fără a depăşi 5 ani de la data semnării Contractului de finanţare.

Sprijinul va fi în valoare de: 70.000 Euro/ proiect în cazul activităţilor de producţie, servicii medicale, sanitar-veterinare şi de agroturism sau de 50.000 Euro/ proiect în cazul altor activităţi.

Sursa selectivă: Ştiri Agricole

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE