Petelei Attila: „Vine momentul când trebuie să te oprești” Interviu
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 784 Vizualizări

Petelei Attila: „Vine momentul când trebuie să te oprești”

Bazinul Olimpic din cadrul complexului Weekend din Târgu-Mureș a găzduit la sfârșitul săptămânii ediția a XXV-a, jubiliară la înot. Întrecerea a fost ultima în care la organizare s-a implicat Petelei Attila, urmând ca din această vară reputatul antrenor să iasă la pensie. El a ajuns deja la vârsta pensionării, dar a acceptat să-și continue activitatea, pentru a pune umărul la pregătirea sportivilor. Acest lucru îl va face în continuare, după propriile sale declarații, neputând sta departe de bazinul de înot lângă care și-a petrecut întreaga carieră. Cu această ocazie, foștii săi sportivi au propus ca această ediție a Cupei Mureș să-i poarte numele. Mai mult, aceștia au organizat și o întâlnire festivă, la care au participat majoritatea sportivilor pregătiți de acesta de-a lungul anilor, iar înaintea startului întrecerilor au participat la o cursă a „veteranilor”, de asemenea o surpriză pentru tehnician. Cu ocazia acestei întâlniri am avut o scurtă discuție cu cel care a obținut prin sportivii săi un număr de medalii care cu greu pot fi contabilizate.

Reporter: Este un moment deosebit pentru dumneavoastră această ediție.

Petelei Attila: Este într-adevăr un moment deosebit pentru faptul că am reușit să adun mare parte din foștii mei sportivi. Ideea nu îmi aparține, ei au avut această inițiativă. Din păcate unii care sunt plecați în diverse colțuri ale lumii n-au putut veni, dar și așa, această ediție capătă o semnificație aparte.

Rep.: Ce sentimente vă încearcă la această ediție?

P.A.: Este greu de exprimat în cuvinte, Pentru mine este ultima în calitate de organizator, deoarece din această vară ies la pensie. Teoretic, am ieșit la pensie de anul trecut, dar am fost solicitat să mai continui și am acceptat cu plăcere. Mi-am spus că până pot continua am s-o fac și probabil și în continuare voi fi alături de acest colectiv. Marea mea satisfacție este aceea că las în urma mea pe cineva capabil, care va continua cu elan tineresc activitatea. Pentru mine viața se va schimba evident, cu alte preocupări, dar nu cred că voi putea sta departe de bazin.

Rep.: Care o considerați cea mai mare realizare a carierei?

P.A.: Fără îndoială, cea mai important realizare este sportivul Norbert Trandafir, prezent la trei ediții ale Jocurilor Olimpice. Poate fi considerat vârful piramidei, primul înotător român care a înotat suta sub un minut, ajungând apoi la sub 59 de secunde. A fost campion european la juniori, medaliat la europenele de seniori și numeroase alte medalii în diverse întreceri. Ar urma Gabos Andrea, cu mai multe finale la europene și Balcaniadă. Sunt mai mulți alți sportivi cu rezultate bune, iar din urmă vin alți sportivi talentați, în frunte cu Fángli Henrieta, care a obținut mai multe medalii chiar la ultimele întreceri la care a participat în acest an.

Rep.: Aveți și regrete?

P.A.: Regrete nu pot spune că am, dacă ar trebui să o iau de la început cred că același lucru aș face. Acest lucru mi l-am dorit, asta am făcut. Am dus o luptă extraordinară să ajung la școala sportivă, să învăț copii să înoate.

Rep.: Ce v-ați propus pentru viitor?

P.A.: Asta este viața, vine un moment când trebui să te oprești, dar cum spuneam, n-am să pot sta departe de bazin, am să-mi ajut atâta cât am să pot colegii, dar voi putea acorda mai multă atenție și familiei.

Rep.: Cum vedeți perspectivele înotului mureșean?

P.A.: Este chiar un lucru îmbucurător că vin din urmă sportivi deosebit de talentați în rândul celor născuți în 2004 și 2005, cum sunt Márton Janka, Kacso Noémi, Orbán, Siklodi Noémi, Victor Vodă, Pásztor Lászlo, dar văd o generație talentată și în rândul grupelor mai mici, pregătite de Farkas Kinga și Szeghalmi Andrea. În concluzie, cred că are cine duce tradiția mai departe.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE