Home / Life style / Top 10 aplicații pentru sănătatea ta mintală

Top 10 aplicații pentru sănătatea ta mintală

Distribuie

E luni și pe unii îi apucă din nou tristețea dacă se gândesc la săptămâna plină care abia a început. Pentru o societate mai binevoitoare, în care să ne gândim unii la alții, să fim generoși și pașnici, este recomandat să fim calmi și plini de pozitivitate în viața de zi cu zi. În acest scop, site-ul medicalnewstoday.com a încropit o listă de 10 aplicații care te ajută să lupți împotriva depresiei și gândurilor negative.

Prima este Calm, gratuită, și a fost desemnată aplicația anului 2017 de către Apple. Aplicația se axează pe meditație, respirație, somn și relaxare pentru a vă aduce pace în viața de zi cu zi.

A doua, Headspace, de asemenea gratuită, promite că reduce stresul zilnic și îmbunătățește focusul și atenția. Este și preferata Emmei Watson, deci probabil că trebuie încercată.

Moodnotes este o aplicație de tip jurnal, care costă 4 dolari și care îți urmărește fluctuația stărilor și te îndrumă înspre probabilele cauze care să te facă să regândești situația.

Moodpath, gratuită, îți pune întrebări zilnice menite să te ajute să îți depistezi din timp depresia și să îți monitorizezi starea de bine. După o perioadă de 2 săptămâni, aplicația îți permite să îți descarci toată evoluția pentru a o arăta unui specialist dacă simți nevoia.

Pacifica, din nou gratuită, promite să livreze instrumente pentru a te scapa de stres, dar pe lânga asta, are și o comunitate de oameni gata să te ajute în orice moment.

SuperBetter apare sub formă de joc și se axează pe îmbunătățirea capacității de a rămâne puternic, optimist și motivat în fața obstacolelor pe care ți le aruncă viața în cale. Aplicația gratuită promite să te ajute la înființarea unor noi obiceiuri, îmbunătățirea relațiilor și chiar să îndrume pașii pentru a-ți schimba viața.

7Cups este o aplicație gratuită care se specializează pe stări înaintate de anxietate, tristețe sau gânduri negative. Prin ea, poți accesa peste 160.000 de terapeuți care sunt disponibili 24 din 24 ore să te asculte fără să te simți judecat.

Anxiety Relief Hypnosis, gratuită, promite să reducă stresul și să mărească capacitatea de relaxare după doar 1-3 săptămâni de la folosire. Aplicația se folosește de înregistrări audio cu un hipnotist și muzică relaxantă menite să te ajute să îți atingi scopul.

Happify te ajută să treci peste gândurile negative și să îți redobândești controlul asupra propriei minți și a sentimentelor. 86% din utilizatori spun că se simt mai împliniți după 2 luni de folosire.

Ultima de pe listă, Talkspace, este mai degrabă o aplicație gratuită care îți identifică nevoile psihologice și îți face legătura cu un terapeut la un preț cu 80% mai mic decât cel de pe prețul pieței.

Suntem în plin progres tehnologic și ar fi păcate să nu profităm pe deplin de ceea ce ni se oferă, gratuit, spre folosire în confortul propriului cămin. Toate aplicațiile menționate sunt în limba engleză.

Elena POLEARUȘ


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Voleibalistele de la CSU, învinse în trei meciuri

Distribuie În weekendul recent încheiat, voleibalistele de la CSU Târgu Mureș au disputat la Oradea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.