Share

Home / Slider / Pista de biciclete „Circuitul Comorii” lansată în Livezeni

Pista de biciclete „Circuitul Comorii” lansată în Livezeni

Sâmbătă, 19 mai, va fi inaugurată o pistă de biciclete în comuna mureşeană Livezeni, denumită „Circuitul Comorii”. Proiectul prin care s-a realizat pista a vizat crearea unui traseu cicloturistic în comuna Livezeni și împrejurimi, legând atracțiile turistice și promovând activitatea în aer liber, mersul pe bicicletă și un mod de viață sănătos.

Trei trasee

Totodată, proiectul răspunde nevoilor comunității din Zona Metropolitană Târgu-Mureș de a avea puncte de atracție turistice precum și posibilitatea de a oferi programe de recreere și timp liber atât pentru turiști cât și pentru localnici, într-un mediu natural.
Circuitul pornește din centrul comunei, atinge pădurea din Sânișor, de îndreaptă către Dealurile Comorii de unde se întoarce la punctul de plecare.

„Această rută are 22 de kilometri, există o porțiune către Miercurea Nirajului, care are 14 kilometru, și este un drum de legătură spre Platoul Cornești, care are o lungime de 4,5 kilometri. „Circuitul Comorii” este prima atracție turistică reală a comunei. Partenerii primăriei din Livezeni în realizarea pistei au fost Salvamont Salvaspeo Mureș și Fundația Comunitară Mureș, aceasta din urmă a organizat un cerc de donație unde s-au strâns 5.700 lei. Inaugurarea pistei va fi pe 19 mai. Ne întâlnim la ora 10.00 în centrul comunei, în Piața Orbán Balázs, unde sunt așteptați cei care vor să vină pe circuitul din Livezeni. Tot la ora 10.00 va porni o echipă și din curtea primăriei din Miercurea Nirajului, ei vor parcurge porțiunea dinspre localitatea Miercurea Nirajului. La ora 14.00 va fi un picnic pentru bicicliști la Dealurile Comorii, unde vor fi concurs de perspicacitate, iar gulașul va fi din partea organizatorilor”, a precizat Bányai István, primarul comunei Livezeni.

La acest șir de eveniment sunt așteptați toți iubitorii de ciclism și natură.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Drumul spre Iad e pavat cu artă – comentariu la „The House that Jack Built“ de Lars von Trier

Acuzat de mulți critici (conservatori și obtuzi, din punctul meu de vedere) că a început …

Share
Share