100 de ani de România – Tradiţii mureşene şi maramureşene Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 571 Vizualizări

100 de ani de România – Tradiţii mureşene şi maramureşene

În perioada 12-13 mai, elevii clasei a III-a A de la Gimnaziul „Romulus Guga” din Târgu-Mureş, împreună cu prof. Ana Dogaru şi un grup de părinţi au organizat o excursie tematica în Maramureş intitulată „100 de ani de România – Tradiţii mureşene şi maramureşene”.

Scopul proiectului a fost vizitarea unor obiective turistice din Maramureş, cum ar fi Mănăstirea Bârsana, Cimitirul Vesel, Mănăstirea Săpânţa, Muzeul Satului Maramureşean, Planetariul Baia Mare şi Muzeul de Mineralogie Baia Mare.

Sâmbătă, 12 mai, elevii au prezentat un moment artistic în Vadu Izei, alături de un grup de maramureşeni. „Îmbrăcaţi în costume populare, grupul folcloric Guga Star s-a întrecut în replici muzicale cu cântece populare din judeţul Mureş, iar gazdele ne-au încântat cu portul tradiţional şi muzica populară maramureşean”, a precizat prof. Ana Dogaru.

Un alt moment remarcabil a fost darul oferit gazdelor din Maramureş, o cană cu inscripţia unei lucrări făcuta de copii, intitulată ,,Fascinaţia copilăriei”, care a obţinut locul 1 la Concursul de creaţie „Romulus Guga”.

Totodată, prof. Ana Dogaru a subliniat că noi, urmaşii eroilor, „suntem datori să continuăm tradiţiile acestui neam şi ne bucurăm că imnul 100 de ani de România a răsunat cântat de copii noştri şi în Maramureş: Trecut-au anii chiar o sută/ Marea Unire nu se uită/ Că s-a strigat cu voce tare/ Trăiască România Mare!”.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE