”fillME in Reghin” continuă la Casa de Cultură „Eugen Nicoară” Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 440 Vizualizări

”fillME in Reghin” continuă la Casa de Cultură „Eugen Nicoară”

Reghinenii sunt așteptați joi, 17 mai, la Casa de Cultură „Municipală „Eugen Nicoară” la alte două  proiecții de film din cadrul proiectului „fillME in Reghin” inițiat de Asociația K’arte,  facilitat de reghineni  prin Fondul Comunitar Reghin/ Abonament pentru Comunitate.
„Complementar proiectului în aer liber de la Pădurea rotundă unde prezentăm în fiecare an, în luna august, câteva dintre cele mai importante filme de festival din ultimii ani, „fillME in Reghin” propune o experiență cinematografică diferită, într-o sală de spectacole (sala mare a Casei Municipale de Cultură „Eugen Nicoară”) și cu o ofertă de film mai popular. Inspirat de expresia „fill me in” („pune-mă la curent”) seria de proiecții de la Reghin își propune, simplu, reconectarea publicului reghinean cu reflexul și plăcerea de a merge la un film bun”, afirmă Eliodor Moldovan, președintele Asociației K’arte.

Bicicleta, un extraordinar mijloc de schimbare

Primul film al zilei de joi  va fi documentarul „Bikes vs Cars” în  regia lui Fredrik Gertten care va putea fi văzut începând cu ora 18:00 la Sala Mare a Casei Municipale de Cultură „Eugen Nicoară” (Str. Spitalului nr.11). Documentarul prezintă o criză globală despre care știm cu toții că trebuie să vorbim: clima, resursele Terrei, orașele a căror întreagă suprafață este cucerită de mașini. Bicicleta ar fi un extraordinar mijloc de schimbare. În film întâlnim activiști și gânditori care luptă pentru orașe mai bune, care refuză să renunțe la bicicletă în ciuda numărului tot mai mare de bicicliști uciși în trafic.

Singur, împotriva tuturor

Al doilea film al serii este „Vânătoarea” (The Hunt) în regia lui Thomas Vinterberg. Lucas (Mads Mikkelsen ) este un bărbat în vârstă de 40 de ani, care locuieşte într-o comunitate restrînsă din nord. Tocmai a reuşit să treacă cu bine peste un divorţ dificil, care implică şi un băieţel, şi-a găsit o prietenă şi a obţinut o slujbă de învăţător la grădiniţa din localitate. Din nefericire, în timp ce afară ninge feeric iar creştinii aprind lumînările de Crăciun, un zvon ruşinos, o minciună întîmplătoare se împrăştie printre oameni exact ca un virus. Prietenii de vînătoare de pînă mai ieri se transformă acum în inamici isterici gata de orice. Lucas se trezeşte singur în faţa unei haite. Iar acuzaţia de care trebuie să se apere este una dintre cele mai grele: pedofilia. Filmul a fost nominalizat la  Palme d’Or – 2012. și la Oscar, Cel mai bun film străin în 2014 și a obținut Premiu pentru Cel mai bun actor (Mads Mikkelsen), la Festivalul de la Cannes, ediția 2012.
La ambele proiecții intrarea este liberă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE