Un nou episod din saga „Patinoar acoperit la Târgu-Mureş”. De câţi bani e nevoie pentru finalizarea investiţiei Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1011 Vizualizări

Un nou episod din saga „Patinoar acoperit la Târgu-Mureş”. De câţi bani e nevoie pentru finalizarea investiţiei

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat că, în urma unei expertize tehnice, estimează că pentru finalizarea lucrărilor la patinoarul acoperit din Târgu-Mureş ar mai fi nevoie de încă 16,5 milioane de lei (3,6 milioane de euro), după ce s-au investit circa 7,5 milioane de euro, se arată într-un răspuns al ministerului la o interpelare adresată de senatorul PNL Ioan Cristian Chirteş, informează www.agerpres.
Potrivit răspunsului MTS, dat publicităţii marţi, de senatorul Ioan Cristian Chirteş, necesarul de 16,5 milioane de lei pentru finalizarea investiţiei a rezultat în urma unei expertize, care a costat aproape 130.000 lei.
„În luna decembrie 2017, Ministerul Tineretului şi Sportului a alocat sumele necesare pentru evaluarea şi expertizarea lucrărilor de construcţii-montaj la obiectivul de investiţii „Transformarea patinoarului artificial descoperit în patinoar artificial acoperit cu anexele corespunzătoare”, Târgu-Mureş (…) Deoarece această investiţie a fost luată în evidenţele Companiei Naţionale de Investiţii pentru a fi inclusă în Lista Sinteză a subprogramului „patinoare artificiale” din cadrul Programului Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, expertiza tehnică a fost efectuată la solicitarea CNI, în vederea preluării, finanţării şi darea în folosinţă a acestui obiectiv. Raportul de expertiză tehnică analizează, din punct de vedere tehnic stadiul actual al lucrărilor, fără a face referire la istoricul acestora, respectiv face o analiză economică privind evaluarea estimativă a lucrărilor necesare în vederea finalizării şi punerii în funcţiune în bune condiţii a investiţiei. Valoarea serviciilor de expertizare a fost de 129.999,73 lei (…) Suma estimativă pentru finalizarea lucrărilor şi darea în exploatare a acestei investiţii, conform raportului de expertiză şi a devizului general, este de 16.570.467 lei”, se arată în răspunsul dat de MTS.
Potrivit Agerpres, răspunsul MTS mai arată că lucrarea este luată în evidenţa CNI şi că termenul de finalizare este de 12 luni de la data începerii acestora, fără a se preciza când anume vor începe.
În luna decembrie 2017, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, a declarat, la Târgu-Mureş, că finalizarea lucrărilor la patinoarul acoperit din acest oraş, pentru care MTS a plătit până acum 7,5 milioane de euro, devine o „prioritate zero”, fiind singurul proiect de acest gen în derulare la nivel naţional.
Un alt fost ministru al Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, a declarat în luna februarie 2016, după ce a vizitat patinoarul artificial din Târgu-Mureş, că MTS a investit 7,5 milioane de euro în acest obiectiv şi că nu se vede investiţia propriu-zisă.
Consiliul Local Târgu-Mureş a şi adoptat în acest sens o hotărâre de preluare a patinoarului, condiţia fiind ca MTS să efectueze o recepţie a lucrărilor şi să pună la dispoziţia Primăriei Târgu-Mureş un inventar al lucrărilor efectuate.
Municipalitatea a cedat, în 2007, MTS, fostul patinoar descoperit al oraşului, pentru a se construi un patinoar acoperit, însă din diferite motive construcţia acestuia a fost tergiversată.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE