Share

Home / Administratie / Ziua Eroilor, comemorată la Oarba de Mureş

Ziua Eroilor, comemorată la Oarba de Mureş

Cu prilejul comemorării Zilei Eroilor, Garnizoana Târgu-Mureș și Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, cu sprijinul Consiliului Judeţean Mureş şi al Primăriei orașului Iernut, organizează joi, 17 mai, începând cu ora 12.00, o ceremonie militară și religioasă, cu depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori, la Cimitirul Eroilor de la Oarba de Mureș.

Potrivit organizatorilor, Garda de onoare va fi una mixtă, constituită din militari ai structurilor de forțe pentru operații speciale din Garnizoana Târgu-Mureș și efective ale Grupării de Jandarmi Mobile ”Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș.

„Ceremonia va debuta cu întâmpinarea oficialităților și salutarea drapelului de luptă. În continuare, un sobor de preoți va oficia o slujbă de pomenire a tuturor eroilor neamului. Ceremonia va continua cu depunerea de coroane, jerbe și buchete de flori de către instituțiile nominalizate în Legea ceremoniilor oficiale nr. 215/2016: Instituția Prefectului – Județul Mureș, Primăria orașului Iernut, Consiliul Județean Mureș și Garnizoana Târgu-Mureș. În încheiere, Garda de onoare va acorda onorul tuturor celor prezenți la eveniment, precum și eroilor care-și dorm somnul de veci în acest loc sfânt, emblematic pentru istoria neamului românesc”, au transmis reprezentanţii Garnizoanei Târgu-Mureş.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Salvamontiştii, pregătire pentru salvarea cu elicopterul

Salvamontiştii serviciilor Mureş şi Sibiu au urmat un stagiu de pregătire pe aeroportul din Târgu-Mureş …

Share
Share