Home / Reghin / 380 de reghineni cer montarea de semafoare cu buton pe Bulevardul Unirii!

380 de reghineni cer montarea de semafoare cu buton pe Bulevardul Unirii!

Distribuie

Un grup de 380 de locuitori ai municipiului Reghin semnează o petiţie prin care solicită Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş să se implice în luarea unor măsuri privind siguranţa circulaţiei rutiere din cartierul Unirii.

Concret, semnatarii petiţiei propun montarea a trei semafoare cu buton la trecerile de pietoni de pe Bulevardul Unirii, arteră de circulaţie care deserveşte traficul greu de camioane către Topliţa.

Iniţiatorul demersului este Eugen Ujfalusi, un cetăţean din municipiul Reghin, care a remis redacţiei Zi de Zi textul petiţiei, pe care îl redăm în rândurile de mai jos.

„Cererea o motivăm cu următoarele: într-o perioadă scurtă s-au petrecut două accidente pe trecerea de pietoni, unul s-a soldat cu moartea unui minor de 10 ani. Ambele provocate de camioane. Deşi există limitare de viteză pentru camioane la 30 de kilometri/oră, această limitare nu se respectă, camioanele circulând cu 60-70 de kilometri/oră. În apropierea trecerilor de pietoni au fost marcate parcări şi maşinile parcate obturează vizibilitatea şoferilor. Propun marcarea cu vopsea a unei porţiuni de 10 metri înainte de trecere, unde maşinilor să le fie interzisă oprirea şi verificarea zilnică de către cei abilitaţi să verifice respectarea interdicţiei. Aceasta în tot oraşul, nu doar în cartierul Unirii. Actual sunt folosite elemente de plastic şi stâlpuleţe înfipte în carosabil pentru a opri parcarea, dar acestea reprezintă un real pericol pentru ciclişti în situaţia în care nu sunt maşini parcate, ei fiind obligaţi să circule cât mai aproape de margine şi se pot ciocni de stâlpi. Suntem îngrijoraţi de siguranţa copiilor noştri, care trebuie să traverseze pe acolo, de multe ori aşteaptă minute în şir de teamă să nu fie loviţi. Consider că soluţia montării limitatoarelor nu este una potrivită din cauza vibraţiilor produse care pot afecta construcţiile din jur”, se menţionează în document.

În petiţia înregistrată cu numărul 30170/15 martie 2018, semnatarii cer conducerii Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş să solicite „organelor de control, cât şi administraţiei locale, comisiei de circulaţie, etc. luarea tuturor măsurilor de respectare a vitezei, vizibilităţii, cât şi a iluminării pe timp de noapte a trecerilor de pietoni.”

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Furt dintr-un magazin din Târgu Mureș. Suspectul, prins de jandarmi în câteva minute

Distribuie Un bărbat a fost prins de jandarmii mureșeni la scurt timp după ce a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.