Fotbalul juvenil mureșean are resurse Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 995 Vizualizări

Fotbalul juvenil mureșean are resurse

Selecționata de fotbal juniori U14 ani a județului Mureș a obținut o frumoasă performanță la sfârșitul săptămânii trecute. La acțiunea organizată de către Federația Română de Fotbal intitulată „Turneul Speranțelor”, în care se întrec selecționate județene sau zonale, la  penultima fază a competiției care se desfășoară la nivel național, tinerii fotbaliști mureșeni au învins cu scorul de 3-2 o selecționată zonală alcătuită din jucători din județele Brașov, Sibiu și Covasna. Dealtfel și în echipa din Mureș, alături de jucători ai clubului ACS Sângeorgiu de Mureș și de la centrul fostei ASA au evoluta doi jucători din Odorheiu Secuiesc și doi din Alba. Întâlnirea disputată la Odorheiu Secuiesc a fost spectaculoasă, foarte aprig disputată, iar golurile selecționatei au fost înscrise de Kecskes David, Tamas Norbert și Omar Elsavi, acesta din urmă cu o execuție de excepție, din lovitură liberă trimisă la vinclu.

Supervizați de nume sonore

Jocul echipei mureșene a fost apreciat de întreaga asistență, în frunte cu directorul coordonator din partea FRF Gheorghiță Geolgău. Scopul acestei lăudabile inițiative a FRF este de a depista tinere talente, de a alcătui selecționate interjudețene care vor participa la un turneu final care va avea loc la Buftea, un proiect finanțat cu suma de 250 mii euro. Selecționata Mureș are deja nu mai puțin de 10 jucători care au intrat în vederile supervizorilor desemnați în teritoriu de către directorul tehnic al FRF Mihai Stoichiță. La nivel național la această acțiune demarată în luna octombrie au fost angrenați aproape 3000 de sportivi din toată țara, iar în județul Mureș a fost susținută alături de fostul internațional Iuliu Hajnal, referent zonal Transilvania din partea FRF, de AJF Mureș, prin președintele Mircea Bucur, iar logistica a fost asigurată de către Budai Barna, refent zonal din partea FRF.

Finalul acestei penultimei faze a acțiunii va fi un cantonament centralizat la Tărlungeni, unde au fost selecționați cei 10 jucători mureșeni, alături de alți 5 din Brașov, un sibian și doi din Covasna.

 

Felicitați de președinte

Eforturile celor doi antrenori care s-au ocupat în toată această perioadă de jucătorii selecționați par a da roade și speranțe pentru viitorul fotbalului târgumureșean. Întreg lotul, împreună cu antrenorii Constantin Lungu și Dorin Știan a fost felicitat de către președintele FRF Răzvan Burleanu și a asistat împreună cu acesta la amicalul selecționatelor României și Ungariei U15, disputat a doua zi la Miercurea Ciuc.

Dar iată și cine sunt cei 10 fotbaliști mureșeni selecționați: Ciprian Ardelean, Darius Dascăl, Kecskes David, Csiszer Istvan, Csaki Daniel, Omar Elsavi, Alex Șuteu, Simon Erik, Miklos Norbert, Boni Csaba.

„Merite deosebite au și antrenorii care s-au ocupat de pregătirea acestor băieți la cluburile de la care provin. Trebuie să le mulțumim acestora pentru profesionalism, pentru faptul că ne dau speranțe în privința viitorului fotbalului juvenil mureșean, o dovadă că sunt resurse, mai avem talente care trebuiesc valorificate”, a spus antrenorul Dorin Știan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE