Home / Invatamant / Lecţii de viaţă, despre valorile familiei

Lecţii de viaţă, despre valorile familiei

Distribuie

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au marcat marţi, 15 mai, Ziua Internaţională a Familiei, prin activităţi cu preşcolari, şcolari şi adulţi.

La Grădiniţa „Rază de Soare”, dar şi la Şcolile Gimnaziale „George Coşbuc” şi „Mihai Viteazul”, discuţiile cu copiii s-au axat pe identificarea comportamentelor care afectează familia.

„Din nou, cu multă maturitate, copiii au creionat ceea ce ei cred şi îşi doresc să însemne familia: „iubire, siguranţă, linişte, veselie, învăţare, grijă, unitate, respect”. Din păcate, la fel de repede au exemplificat şi comportamentele adulţilor care afectează familia: „ceartă, violenţă, jigniri, alcool, fumat, sărăcie, jocuri de noroc, frică, divorţ”. Am concluzionat că niciodată copiii nu sunt vinovaţi de aceste comportamente şi că, atunci când se simt în pericol, trebuie să ceară ajutor… unui părinte, bunicilor, rudelor sau unui cadru didactic. Şi, foarte important, să ţină minte pentru când vor creşte, să nu repete aceste greşeli”, au transmis reprezentanţii Biroului de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, prin intermediul unui comunicat.

Pentru adulţi, principalele recomandări au făcut referire la climatul, la exemplul pe care îl oferă copiilor, dar şi la serviciile existente în comunitate, pentru victime copii sau adulţi, victime ale abuzurilor.

„Cele peste 200 de materiale distribuite în această zi sperăm să aducă un plus de informare, de sensibilizare! Mulţumim tuturor pentru implicare! Nu uitaţi: faceţi din fiecare zi Ziua Familiei!”, au mai transmis poliţiştii mureşeni.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

INTERVIU – Patru elevi de la „Papiu”, calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Matematică. „Matematica este regina tuturor științelor”

Distribuie Performanță demnă de admirație și aplauze pentru patru elevi ai Colegiului Național „Alexandru Papiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.