Berea, un aliat împotriva colesterolului Sanatate
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 353 Vizualizări

Berea, un aliat împotriva colesterolului

O știre numai bună înainte de weekend vine de la site-ul exquis.ro. Berea, atunci când este consumată cu moderație (330 ml/zi la femei și 660 ml/zi la bărbați) poate crește nivelul colesterolului bun, având în același timp capacitatea de a reduce colesterolul de tip LDL, cel rău. După cum se știe, colesterolul mărit este un factor de risc cardiovascular și poate afecta toate grupele de vârstă.

Pe lângă alimentația sănătoasă sau un stil de viață activ, și consumul băuturilor alcoolice cu moderație poate reduce valorile colesterolului. La bere, responsabili pentru reducerea colesterolului din sânge sunt beta-glucanii din orz, nivelurile variind în funcție de procesul de fabricare a berii.

„Berea are 0% colesterol, iar alături de o dietă variată și atunci când este consumată în cantități moderate, poate chiar scădea riscul de boli cardiovasculare, asociate în mod direct cu un nivel crescut al colesterolului LDL, cel rău. Mai mult, ingredintele naturale din bere pot aduce un conținut de fibre solubile care ajută la creșterea nivelului de colesterol bun (HDL). În principiu, este nevoie de un aport de 10-13 g de fibre la fiecare 1.000 kcal, fiind indicat și un consum ridicat de lichide pentru completarea cu succes a beneficiilor acestora”, a declarat dr. Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE