Share

Home / Business / Veste bună pentru turismul mureşean. Ce spun statisticile

Veste bună pentru turismul mureşean. Ce spun statisticile

Structurile de cazare existente în judeţul Mureş au găzduit în primele două luni ale acestui an 65.647 de turişti, cu 7.363 mai mulţi faţă de perioada corespunzătoare din 2017, respectiv o creştere de 12,6%, care au efectuat 133.521 de înnoptări, cu 19.236 mai multe faţă de perioada corespunzătoare din 2017, respectiv o creştere cu 16,8%, iar durata medie a sejurului a fost de 2 înnoptări/turist.

„Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare, în perioada ianuarie ‐ februarie 2018, a fost de 28,6% pe total structuri de cazare turistică, în creştere cu 3,7% faţă de perioada corespunzătoare din 2017. După ţara de origine a turiştilor străini, ponderile cele mai mari le‐au avut cei din Ungaria – 1.945 de persoane, Republica Moldova – 1.568 de persoane, Italia – 956 de persoane, Germania – 799 de persoane”, a precizat Ioan Matei, director executiv al Direcţiei Judeţene de Statistică Mureş.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Dincolo de medicină, artă și pasiune pentru frumos la UMFST Târgu-Mureș

De-a lungul timpului, o seamă de medici au fost promotori nu doar ai științei, ci …

Share
Share