Home / Business / Zeci de joburi disponibile la Euro Narcis, Grup Simex, Kastamonu, TMF și Bosch

Zeci de joburi disponibile la Euro Narcis, Grup Simex, Kastamonu, TMF și Bosch

Distribuie

În cadrul evenimentului „Față în față cu angajatorul” desfășurat joi în curtea Universității Petru Maior, zeci de companii au expus în cadrul standurilor joburile pe care le au momentan disponibile atât pentru studenți, cât și pentru cei care au terminat o universitate.

Euro Narcis se ocupă cu vânzarea elementelor metalice de îmbinare a lemnului fabricate de Grup Simex. Aici se caută agenți de vânzări în primul rând. „Nu ai nevoie de experiență, este un program de instruire Vreau să fiu agent care durează  3 luni sau mai puțin, depinde cum se descurcă, după care trebuie dat un examen să se vadă că știi produsele, iar apoi partea practică unde mergi pe teren. Se caută și gestionari în depozit sau asistent manager pe partea de achiziții.” ne-a spus Denisa Rusu, economist. Îi puteți contacta la office@euronarcis.ro.

Grup Simex se ocupă cu producerea elementelor metalice de îmbinare a lemnului. Ei caută reprezentanți în vânzări, programatori CNC, ingineri proiectanți, operatori CNC, ingineri de proces, gestionari și operatori de mașini și unelte automate și semiautomate. Nu este nevoie neapărat de pregătire tehnică deoarece firma se ocupă de instruirea personalului. Inclusiv pe partea de proiectare, în primă fază are loc o etapă de o lună-două, depinde cât de repede asimilează informațiile și criteriile după care trebuie să lucreze. Pentru proiectare ar fi bine să termine ingineria deoarece e un domeniu tehnic în care ai nevoie de un minimum de cunoștințe pentru a lucra în programele respective. Ca și operator CNC se oferă cursuri de formare, se ocupă firma de partea aceasta. „Sunt studentă la Ingineria Construcțiilor de mașini, în anul III în momentul de față. Am început să lucrez la Grup Simex ca și tehnician proiectant din anul II. Atunci am auzit despre firmă și cum că ar căuta proiectanți fără experiență, dar totuși să aibă facultate de inginerie măcar în proces de studii. Am avut o lună de probă, iar după aceasta am fost angajată. Lucrez la 4 ore. Am reușit să o împac foarte bine cu facultate pentru că programul de la facultate mi-e în prima parte a zilei, și apoi reușesc să ajung și la firmă. Se mai întâmplă să lucrez și de acasă dacă nu ajung să îmi fac numărul de ore, însă e mai puțin relevant, ce mă interesează pe mine este să îmi termin proiectele la zi și să le pot da în producție. Fără proiecte la zi, producția se oprește.” ne-a spus Turcu Oana, tehnician proiectant la Grup Simex și reprezentant la târg. Pentru mai multe detalii scrieți cu încredere la office@grupsimex.ro.

TIAB România se ocupă de partea de instalații electrice, prezenți în Târgu-Mureș prin brandul Actemium. Aici în oraș fac partea de mentenanță pentru Azomureș, iar pe piața din România sunt deja prezenți de 70 de ani. Adela Tudorache, manager resurse umane ne-a spus mai multe despre ce caută ei. „Căutăm studenți la Facultatea de Ingineria sistemelor Electroenergetice de anul III pentru partea de practică, în cadrul companiei noastre și studenți de anul IV pe care să îi angajăm. Avem un parteneriat de lungă durată cu Petru Maior, avem deja colegi care sunt absolvenți ai acestei universități, unii dintre ei chiar șefi de promoție.” TIAB activează în peste 15 orașe din România.

Peste 60 de locuri la Kastamonu

La Kastamonu România, o companie de renume deja pe piața mureșeană, găsim o ofertă variată de locuri de muncă. Ei caută la târg în principiu studenți dornici de internshipuri, anul II și III, cu 60 de locuri scoase anul acesta. Avantajele internshipului sunt multiple: este plătit cu salariul minim pe economie, se oferă cazare pentru cei care nu sunt din oraș, transport gratuit pentru cei din Târgu-Mureș, o masă oferită în cadrul Kastamonu și bonuri pe fiecare zi lucrată. Programul de internship se desfășoară pe vară, 2 sau 3 luni de zile, este program cu normă întreagă și cu contract de muncă semnat. Cătălin Lateș, inspector protecția muncii, ne-a transmis detalii. „Fiecare își alege departamentul în care dorește să lucreze, asta înseamă mecanic, electric, automatizări, comercial, achiziții, logistică, ca să poată să vadă ce înseamnă munca într-o fabrică de 900 de angajați. Tot aici pot să își găsească subiect de licență, eu în anul III când am fost am făcut practică la ei și lucrarea de licență mi-am făcut-o în interiorul fabricii. Pentru cei care au terminat și doresc să se angajeze, cu mare drag pot aplica la noi la fabrică, căutăm ingineri mecanici, ingineri electrici, ingineri automatiști, cam acestea sunt predonderente. Căutăm persoane tinere, dornice de învăța, de a lucra într-un mediu destul de tânăr.” Este de remarcat faptul că atât pentru angajare, cât și internship se caută nu doar ingineri, ci și în departamentele mecanic, electric, automatizări, logistică, producție, achiziții, contabilitate, resurse umane, administrativ, vânzări, marketing, juridic, IT, planificarea producției, sănătate, securitate în muncă și mediu. Iar în timpul internshipului se poate aplica pentru o bursă de studiu în valoare de 1000 USD pe an prin care Kastamonu te ajută să îți realizezi studiile. Pentru mai multe detalii privind joburile, internshipurile sau bursele de studiu, puteți scrie la resurse.umane@kastamonu.ro sau suna la numărul de telefon 0725 349 525.

Compania TMF Manufacturing Solutions se ocupă cu proiectare 2D, 3D, simulare, CAM și producție. Produc ansambluri care se folosesc la asamblarea și sudura șasiurilor de mașini. Ei le proiectează, simulează și le și produc. Ei s-au exat în acest an exclusiv pe căutare de oameni tehnici. Augustin Coman, director de producție, ne-a spus mai multe. „În primul rând căutăm operatori CNC, în al doilea rând programatori CAM, CAD, ingineri simulare și tehnicieni proiectare. Căutăm atât studenți, cât și absolvenți, part-time și full-time. Nu căutăm neapărat cu experiență, oferim cursuri Catia 2D și 3D și cursuri de operatori CNC și programare CAM.” Pentru mai multe detalii și depunere CV se poate scrie la a.oltean@progesaitalia.com sau a.coman@progesaitalia.com.

Bosch cu sediul în Blaj au fost prezenți în acest an cu o ofertă interesantă pentru studenți. „Oferta noastră presupune atât oferte de practică, cât și programe de working student. Practica este cea obligatorie, solicitată de facultate, iar programul de working student presupune o angajare de tip part-time, cu 6 ore pe zi. Acest program se adresează studenților din anul III, IV sau master și le permite să-și continue studiile și să muncească în același timp.” a specificat Mădălina Popa, specialist Resurse Umane. Pentru cei din Târgu-Mureș, există un pachet de relocare sau transport. Practica are loc în iulie și august și aici nu se asigură transport sau cazare. Posturile working student sunt din departamente diferite, în producție cele mai multe, dar și în departamentul support, logistică, HR. Mai multe detalii la contact@ro.bosch.com.

Text și foto: Elena POLEARUȘ


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dr. Rădeanu Iulia-Maria. ” Încet, ne apropiem de un număr de 70 de copilași care poate astăzi nu ar fi existat”

Distribuie Promovarea Asociației Generații Iubite și Octrotite (GIO), chiar dacă am face-o săptămânal, tot nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.