Home / Invatamant / Cei mai buni olimpici la Istorie şi Ştiinţe Sociale, premiaţi de Universitatea „Petru Maior”

Cei mai buni olimpici la Istorie şi Ştiinţe Sociale, premiaţi de Universitatea „Petru Maior”

Distribuie

Aula Magna Universităţii „Petru Maior” din Târgu-Mureş va găzdui luni, 21 mai, de la ora 14.00, festivitatea de premiere a elevilor cu rezultate foarte bune la olimpiadele naţionale şi judeţene de Istorie şi Ştiinţe Sociale. Devenită deja tradiţie, ceremonia îşi propune să răsplătească eforturile elevilor olimpici, consideraţi o resursă esenţială pentru dezvoltarea comunităţii mureşene. Directorul Departamentului Istorie şi Ştiinţe Politice din cadrul Facultăţii de Ştiinţe şi Litere a Universităţii „Petru Maior”, lector univ. dr. Mihaela Daciana Natea, ne-a oferit câteva detalii despre acest eveniment.

Reporter: De unde tradiţia de a premia olimpicii judeţului Mureş?

Mihaela Daciana Natea: Premierea elevilor care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele naționale și județene este un proiect pe care Universitatea „Petru Maior”, prin Departamentul de Istorie și Științe Politice, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Mureş l-au demarat acum patru ani la inițiativa domnului profesor universitar doctor Cornel Sigmirean.

Rep.: Care este scopul acestei festivităţi speciale?

M.D.N.: Scopul este de a premia elevii performanți, care și-au rupt din timpul liber pentru a se pregăti și a participa la olimpiade și concursuri județene și naționale. Prin acest demers, ne dorim să încurajăm competența și competitivitatea, să oferim recunoaștere celor care doresc să performeze într-un domeniu și, totodată, ne dorim să înțeleagă că eforturile depuse în performanța lor școlară reprezintă pietre de temelie pentru viitorul lor profesional.

Rep.: De ce consideraţi că aceşti elevi sunt importanţi pentru comunitatea mureşeană?

M.D.N.: Dezvoltarea orașului și a județului nu se poate face decât prin promovarea valorilor locale și sprijinirea lor în atingerea performanței. Pentru noi, elevii reprezintă viitorul, iar sprijinirea lor, recunoașterea meritelor lor, sunt esențiale pentru viitorul comunității noastre.

A consemnat Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ședință extraordinară ”de îndată” la Consiliul Județean Mureș

Distribuie                                          DISPOZIŢIA NR.102   din 28 martie 2024 privind convocarea, de îndată, a Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.