Home / Politic / „Legea Vass Levente”, adoptată de Camera Deputaţilor

„Legea Vass Levente”, adoptată de Camera Deputaţilor

Distribuie

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat miercuri, 16 mai, proiectul de lege elaborat de deputatul UDMR, dr. Vass Levente, care prevede diminuarea birocrației inutile din sistemul de sănătate prin simplificarea procesului de eliberare a rețetelor compensate sau gratuite, a adeverințelor pentru concediu medical și a biletelor de trimitere pentru pacienți.

Nevoile pacientului, în prim-plan

Inițiatorul proiectului de lege, dr. Vass Levente, secretarul Comisiei pentru sănătate şi familie a Camerei Deputaţilor, a declarat că în urma adoptării actului normativ, casele județene de asigurări de sănătate vor fi obligate, după intrarea în vigoare a legii, să ofere cabinetelor private posibilitatea contractării cel puțin a pachetului de servicii care le-ar permite acordarea rețetelor compensate sau gratuite pentru medicamente, a adeverințelor pentru concediu medical și a biletelor de trimitere pentru consultații de specialitate.

Până în prezent numai medicii de familie și medicii de specialitate care se aflau în relații contractuale cu Casa de Asigurări aveau posibilitatea de a elibera aceste documente. Iniţiatorul legii a arătat că acest lucru înseamnă că pacientul este pus pe drumuri, de la un medic la altul, deoarece medicul specialist care l-a diagnosticat nu are posibilitatea de a-i elibera rețeta gratuită pentru tratament, fiind astfel nevoit să se întoarcă la medicul de familie.

”În vederea bunei funcționări a sistemului, trebuie să acordăm de acum încolo, o atenție si mai mare sistemului informatic din domeniul sanitar, pentru că aceste rețete, bilete de trimitere și adeverințe de concediu vor fi introduse la rândul lor în același sistem electronic. Astăzi, Parlamentul a făcut un pas spre un sistem de sănătate centrat pe nevoile pacientului”, a declarat dr. Vass Levente.

Potrivit secretarului Comisiei pentru sănătate şi familie a Camerei Deputaţilor, „propunerea legislativă a UDMR va simplifica aceste proceduri administrative din sistemul de sănătate.”

(Redacţia)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Haide să plantezi copaci împreună cu Asociația Mureș Runners! „Noi trebuie să dăm tonul schimbării”

Distribuie „Comunitatea crește atunci când fiecare dintre noi acționăm!” este deviza de la care pleacă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.