Voleilbalistele junioare mureșene încheie sezonul CSU Medicina CSŞ
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 151 Vizualizări

Voleilbalistele junioare mureșene încheie sezonul

S-a dat startul în ultimul turneul final al Campionatelor Naționale la volei feminin, cel la junioarelor. Acesta se dispută la București, în organizarea CSM, iar CSU Medicina CNUE Târgu-Mureș face parte din seria a II-a, alături de CSȘ Lugoj CSȘ 1 Momentos Constanța și Dinamo București. În prima serie evoluează formațiile CSM București, CFT Mihai I București, Agroland Timișoara și LPS Viitorul Pitești, urmând ca primele două echipe din fiecare serie să se califice pentru semifinalele de joi, vineri fiind ziua finalelor. În tentativa mureșencelor de a redobândi titlul sarcina pare una foarte dificilă.

 

Tradiția se păstrează

Voleiul românesc a înregistrat o premieră în urmă cu opt ani, când pentru prima dată două echipe de juniori ale aceluiași club cucereau titlul național. În 2010 echipa de junioare CSU Medicina CSȘ revenea de la Râmnicu Vâlcea cu titlul național după cinci partide în care au cedat două seturi, iar cea de cadete, în calitate de organizatoare pierdea tot două seturi în turneul final de la Sovata. Această „dublă” avea să aibă continuitate. Cu CSU Medicina-CSȘ, ulterior înființatul CNUE (Centrul Național Universitar de Excelență), în fiecare an cel puțin una dintre echipe s-a aflat pe podium și, cu o excepție, în fiecare an s-a mai obținut un titlu. Excepție a făcut sezonul 2013-2014, când ambele echipe au fost vicecampioane. Echipa de junioare s-a aflat în schimb de fiecare dată pe podium, cu patru locuri I, trei locuri II și o singură dată pe treapta a treia, în urmă cu trei ani. Au avut o serie de trei titluri, urmate de două locuri II, când au cedat în fața CSM București, apoi cu Dinamo. Cea mai slabă clasare în acești ani a fost în 2015, când au fost devansate de Dinamo și CSȘ Blaj, dar au revenit cu un nou titlu anul următor. În ultima ediție l-au cedat în fața timișorencelor de la Agroland, adversara din finala ediției precedente. Acum junioarele pornesc cu moral ridicat după ce majoritatea componentelor au făcut parte din lotul Liceului Vocațional Pedagogic „Mihai Eminescu”, câștigătoare a fazei finale la Olimpiada Sportului Școlar și o clasare pe podium ar menține tradiția la această categorie.

 

Doar două absențe de pe podium din 17 participări

Cadetele le-au egalat la numărul de titluri de campioane câștigate, tot cu 4, au mai obținut două locuri II și un loc 3. Ele au reușit să păstreze această tradiție, cucerind la finalel săptămânii trecute titlul de vicecampioane în turneul final disputat la Târgu-Mureș. Echipa de cadete a fost în schimb cea care nu a reușit să urce de fiecare dată pe podium de la premiera din urmă cu opt ani. În 2011 s-au clasat abia pe locul IV, după Donaris Galați, CSȘ Buzău și Dinamo, pentru ca anul următor să se situeze cu un loc mai jos. Au revenit pe podium cu un nou titlu în 2013, au cedat în anul următoar finala cu Adep Satu Mare, dar au obținut al treilea titlu după un an. O clasare pe treapta a III-a a podiumului a fost în urmă cu doi ani, după Agroland Timișoara și Dinamo, anul trecut a redevenit campioană, dar în acest an mureșencele au cedat finala cu CSM București. Ocuparea unui loc pe podium este totuși reușită, rămâne ca acest palmares să fie completat de junioare, care până acum nu au lipsit dintre medaliate.

Un aspect important, în loturile din acești ani s-au aflat mai multe jucătoare medaliate chiar la aceeași ediție, care au evoluat atât la cadete, cât și la junioare. Majoritatea dintre acestea fac parte din loturile echipelor de pe prima scenă, unele chiar din cel al reprezentativei României.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE